10,50 лв 20 юни, 01:02 ч.

Дайчово хоро: Анализ на потребностите от обучение на висшите държавни служители

Доставка За сметка на купувача
Състояние Използвано
Развитие на управленските умения на висшите държавни служители

Категория: Образование

Издателство: Програма Фар

Година: 2007

Cтраници: 143

Налични бройки: 1

Език: Български

Град на издаване: София

Корици: меки

Размери: 165/235/0 мм

Ключови думи: Дайчово хоро, обучение на висши държавни служители

Защо Дайчово хоро...

Изданието, което имам удоволствието да Ви представя, е резултат от задълбочено проучване, осъществено от международен екип от експерти. За по-малко от два месеца бяха интервюирани над 140 държавни служители в България, както и други заинтересовани страни по проекта. Цялото това упражнение напомня на танц: маневриране между всички препятствия, плаване по течението и изслушване на всички идеи.


В процеса на подготовка, настоящото издание се нуждаеше от заглавие, което да подсказва мисълта за водачество и управление. Така на автора му хрумна метафората, свързана с танца... По този начин се роди идеята за Дайчовото хоро... Хареса ми, тъй като е нещо типично българско, каквато е всъщност и спецификата на висшата държавна служба в България. В Европейския съюз системите на държавна служба са различни.


Заглавието ми допадна поради неговото символично значение. Този традиционен танц (хоро) се играе в кръг. Кръгът символизира равенство и работа в екип за постигане на общи цели. И още, Дайчовото хоро е единственият български фолклорен танц с водач. По време на хорото водачът приканва: „да тропнем“, другите играчи слушат и отговарят: „да, да тропнем". После водачът пита „кога", а играчите отговарят „да го направим сега“. Водачът може да прикани към изпъление на нова вариация във всеки един момент, която трябва да се изпълни от играещите хорото.


С други думи, има диалог, съветване, споделяне между водача и играчите, но също така има и водачество. А ръководството и управлението представляват именно това. Ето защо фолклорният танц „Дайчово хоро“ би могъл да символизира новия стил на управление на висшите държавни служители в България, при запазване на традициите в страната.


По време на проучването много от лицата, отговорили на въпросите ни, споделиха своето становище за сегашната ситуация и изразиха желание за промени. Тези хора очакват да бъдат насочени към придобиване на практически умения, свързани със заобикалящата ги среда и проблемите.


Предизвикателството сега за проекта е да разработи „Програма за обучение по управленски умения и развитие", отразяваща динамиката на администрацията и даваща отговори за бъдещето. Но така, че всеки висш държавен служител да може да поведе своето собствено „Дайчово хоро“, следвайки ритъм, който е общ за всички.


Да го направим сега!


Доминик Ариано - Ръководител на екипа
topknigi.bg
5697 рейтинг
В Bazar.BG от 05 юни 2012г. 2012
1305 обяви на потребителя
гр. София, Център
Виж на картата
Видяно: 143 пъти
Още обяви в Bazar.BG
10 лв
с. Габровица, Пазарджик
10 лв
гр. София, Център
10 лв
10 лв
гр. София, Център
Категории: Детски книжки, Специализирана литература, Енциклопедии, справочници, Учебници, учебни тетрадки, Ученически пособия, канцеларски материали, Чуждоезиково обучение, речници, Списания и комикси, Българска литература, Езотерика, Други
Тагове: дайчово хоро, дайчово хоро анализ, програма фар, пита, обучение, държавен служител, препятствия, да бъде ден анализ, развитие, има ли желание има и начин, анализ, меки умения, хоро, държавен
Подобни предложения: Авенсис Седан
гр. София, Център
 
Още подобни обяви от Център, гр. София
Обратно към обявата