10,80 лв 04 юли, 09:03 ч.

Презрението

Доставка За сметка на купувача
Състояние Ново

Автор:Алберто Моравия
Обем: 208 стр.
Формат в мм.: 200 х 130
Издател: Унискорп
Мека подвързия
Година на издаване: 2011

Състояние:Нова, не е четена(на склад в издателството)

Ка 888

Моравия много добре познава света на киното и човешката душа. Преплита ги в проста, но литературно извисена и кинематографично пресъздадена плетеница.
Рим. Първите две години от брачния живот на сценариста Рикардо и прелестната му съпруга Емилия са изпълнени с доверие, любов и много страст.
Капри. Младото семейство се настанява в прекрасна вила край морето, за да може Рикардо да пише сценарий за новаторска кинопродукция на "Одисея". В съпружеските взаимоотношения вече се настаняват присмех, омраза и презрение. Съпругата му обръща гръб не само с тялото, но и с цялата си душа.
Страниците на Моравия са изпъстрени с драматични ситуации, признания, настроения, размисли, самоанализ, обвинения… и много страст.
По романа "Презрението" Жан-Люк Годар създава един от легендарните си филми с Мишел Пиколи и Бриджит Бардо в главните роли.

Алберто Пинкерле е роден през1907 г. в Рим. Псевдонимът Моравия всъщност е фамилията на баба му - еврейка, по бащина линия. Деветгодишен се разболява от костна туберкулоза и задълго е прикован на легло. Тогава чете класици от ХVІІ и ХVІІІ в. и изучава чужди езици. Едва 18-годишен започва да пише първия си роман. Следват световноизвестните "Чочарка", "Презрението", "Конформистът", "Римлянката","Воайорът" и няколко тома разкази. Писателят е удостояван с най-престижните литературни награди в Италия, но Ватикана поставя произведенията му в "Списък на забранените книги". През 1958 г. е сред тримата финалисти за Нобелова награда за литература, но тя е присъдена на Пастернак. Това не пречи Моравия да е смятан за "баща на италианския неореализъм".

Книжен храм ЕООД
1808 рейтинг
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г. 2012
Доставя с % отстъпка
19208 обяви на потребителя
гр. София, Гео Милев
Виж на картата
Видяно: 90 пъти
Още обяви в Bazar.BG
10 лв
гр. Пловдив
10 лв
гр. Велинград, Пазарджик
9 лв
гр. Костинброд, София област
10 лв
гр. Костинброд, София област
10 лв
гр. Костинброд, София област
10 лв
гр. София, Горубляне
10 лв
гр. Пловдив, Център
9 лв
гр. Габрово
10 лв
гр. Търговище
Категории: Детски книжки, Специализирана литература, Енциклопедии, справочници, Учебници, учебни тетрадки, Ученически пособия, канцеларски материали, Чуждоезиково обучение, речници, Списания и комикси, Българска литература, Езотерика, Други
Тагове: презрението, одисея, фамилията, филми 18, романа любов, чочарка, роли, любов и страст, жан, ватикана, бриджит, alberto, роден край, рим, от душа
гр. София, Гео Милев
 
Още подобни обяви от Гео Милев, гр. София
Обратно към обявата