14,40 лв 04 юли, 09:01 ч.

Морето на раздора

Доставка За сметка на купувача
Състояние Ново

Автор: Николай Скарлатов

Обем: 280 стр.

Размер в мм.: 140 х 210

Издател: Изток-Запад

Корица: Мека
Година на издаване:
2018

Състояние: Нова, на склад при доставчик

Ка 888


Азиатско-тихоокеанският район стана център на световните събития. В Югоизточна Азия, Източно и Южнотокитайско море, Корейския полуостров, Океания през последните години се извършват процеси, характерни за целия свят. В този район хегемон беше САЩ, но вече Китай претендира да сподели неговото място. Еднополярното устройство на света постепенно отстъпва место на многополярното. След окончателното оформяне на новия световен ред решенията за света ще се взимат от много центрове.

Китай продължава възходящото си развитие. Неговото политическо позициониране като регионален лидер и събитията, случващи се в Югоизточна Азия и ЮКМ, правят страната не само най-важен икономически партньор, но и най-сериозен конкурент и съперник на САЩ.

Пренасочването на руската политика към Евразия и съюза на Русия с Китай затруднява още повече хегемонията на САЩ в района. Въпреки, че подходът на Доналд Тръмп е по-различен от този на Барак Обама, ЮКМ ще остане център на съперничество на Великите сили.

За да станат фактите и събитията по-ясни, на някои места в книгата е повторена накратко по-съществената информация. Така случващото се в ЮИА се възприема по-лесно.

Книжен храм ЕООД
1801 рейтинг
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г. 2012
Доставя с % отстъпка
19224 обяви на потребителя
гр. София, Люлин 6
Виж на картата
Видяно: 82 пъти
Още обяви в Bazar.BG
12 лв
гр. София, Западен парк
15 лв
Категории: Детски книжки, Художествена литература, Специализирана литература, Енциклопедии, справочници, Учебници, учебни тетрадки, Ученически пособия, канцеларски материали, Чуждоезиково обучение, речници, Списания и комикси, Българска литература, Езотерика
Тагове: морето, ах морето снимки, бургас и морето, бургас и морето 2012, голи снимки от морето, морето днес, морето снимки, пейзажи от морето, старецът и морето, барак, барак обама, доналд тръмп, великите сили, полуостров
гр. София, Люлин 6
 
Още подобни обяви от Люлин 6, гр. София
Обратно към обявата