6 лв 11 септ, 10:55 ч.

АФРИКАНСКИ ОХЛЮВИ/ ACHATINA IMMACULIATA PANTERA

Доставка Лично предаване; За сметка на купувача
Имам 200 броя яйца! Ще се излюпят след няколко дни. трябва да знам колко охлювчета да оставя. Пращам по желание или яйца или вече готово излюпено охлювче.6лв. За брой. При повече от 5 броя е възможен коментар по цената.Пращам по еконт или лично предаване. Тел. За връзка/0884281866
Achatina е вид едро сухоземно коремоного мекотело от семейство Achatinidae.Achatina е тревопасен вид, който консумира широка гама от растителни видове, плодове и зеленчуци. Не трябва да им се дават картофи и цитруси.Активни са предимно нощем, когато влажността на въздуха е по-голяма. През деня се прикриват на сянка или заравят в земята като се активизират около два часа след залез. При представителите на вида е доказана наличието на дълговременна памет. Охлювите могат да запомнят за около час наличието на храна на дадено място и да се върнат отново при нея. Младите индивиди са по-подвижни и са способни да преодоляват големи разстояния като извършват своеобразни миграции. Обикновено на сутринта те не се връщат на мястото, от което са тръгнали след залез. Не така обаче е при възрастните индивиди. Те се прикриват на дадено място през деня като през нощта се придвижват в радиус не повече от пет метра.Снасят от 200 до 300 яйца, 5 – 6 пъти годишно. Яйцето е с размер 4,5 – 5,5 mm, а формата му наподобява тази на кокошото яйце. Развитието на ембриона е при оптимална температура от 24 °C и продължава от няколко часа до 17 дни. След излюпването си първо консумират остатъка от своето яйце. Полова зрялост настъпва на 6 – 15 месеца и зависи от климата. Живеят до 5 – 6 и дори до 10 години. Нарастват активно до двегодишна възраст, след което скоростта на растежа им се забавя.Ето ви няколко причини за да решите да отглеждате охлюви,като домашни любимци:1.Не се нуждаят от ежедневни разходки.2.Не шумят.3.Не миришат.4.Не замърсяват мебелите и дрехите ви с косми.5.Не заемат много място.6.Не хапят и драскат с нокти.7.Можеш да го вземеш със себе си през отпуската,а можеш и сам да го оставиш за известно време.8.Дълго живее и практически не боледува.9.Не предизвиква алергии.10.Нужно е да му отделяш не повече от десеттина минути на ден.Оттглеждане1.Грунт. На дъното на терариума трябва да има насипан 3-6см . Може да бъде кокосов субстрат,торф. НИКАКЪВ случай кокосови опилки или дървени стърготини.Може да се гледа също така на мат. (шия по поръчка)2.Храна. Слага се няколко вида. Зелена- листи салата,зеле,коприва,лапад. В отделна чинийка може да поставите краставица,домат,ябълка,тиква. В друг съд може да се постави суха - счукани яйчени черупки.И задължтелно сепиева кост,за да получават калций.Храненето на малките охлювчета трябва да е много по-интензивно от това на големите или по-точно бебетата охлюви се нуждаят от храна всеки ден или в краен случай – веднъж на два дни.
Много е важно менюто им да бъде разнообразно. Но внимавайте и да не ги разглезите! Случва се ахатините да свикнат с даден продукт (краставица, банан) и да започнат да отказват друг вид храна. От диворастящите треви подходящи за тях са глухарчето, живовлякът, детелината.
Охлювите е желателно да живеят в не по- малко от 20 литра обем за един охлюв. Трябва да направите отвори във аквариума или пластмасовата кутия, за да могат да дишат.Те не пренасят алергии и болести.
Паула Стратиева
В Bazar.BG от 28 юли 2018
1 обява на потребителя
гр. Шумен, Болницата
Виж на картата
Видяно: 389 пъти
Още обяви в Bazar.BG
5 лв
6 лв
гр. Кюстендил
6 лв
6 лв
гр. Пловдив
5 лв
гр. Велико Търново
5 лв
гр. Варна, Център
5 лв
гр. Варна, Център
5 лв
гр. Варна, Център
5 лв
Категории: Кучета, Котки, Птици, Декоративни рибки, Гризачи и дребни животни, Екзотични и терариумни, Селскостопански, Стоки за животни, Ветеринари и услуги, Търси партньор, Изгубени/намерени
Тагове: африкански охлюви
гр. Шумен, Болницата
 
Още подобни обяви от Болницата, гр. Шумен
Обратно към обявата