220 лв 08 юли, 08:34 ч.

Продавам бинокъл Robert Geller KG Giessen-Hessen Oroge 8x40

Доставка Лично предаване; За сметка на купувача
Състояние Използвано
Рядък бинокъл след профилактика. Централна фокусировка и диоптрична корекция десен окуляр.Чисти лещи и призми, безупречно движение на механичните части. Ясен и детайлен образ. Върви с кожен презвратен ремък и футляр- неоригинален. Причината да разпродавам част от колекцията си е в прекомерното и разрастване и необходимост от преориентация.
Позволявам си да цитирам едно ревю на господин Красен Цветков от гр. Силистра, тъй като марката не е много популярна, а си аслужава:
"Robert Geller Oroge 8x40
Висш клас класически бинокли. Оценка: 9.6 / 10
Роберт Гелер е интересна рядка марка с няколко знаменателни модела, които в съвремието са търсени от колекционерите по Света. Сам по себе си, Гелер не е производител на бинокли, по-скоро те са сглобявани в градчето Гисен в Западна Германия, като частите или целите бинокли са направени по поръчка при някои от най-големите и реномирани имена в оптичното приборостроене на ФРГ. Качеството е гарантирано и готовият продукт бързо се приема в средите. Оптичният институт, както още се именува компанията съществува и днес под името Kind, но вече не е дистрибутор със собствена марка наблюдателни инструменти.
Две серии бинокли, монокли и оптически мерници на Robert Geller са известни – Uhlenflucht и Oroge. Те съдържат по няколко модела, като най-редките безспорно са Uhlenflucht Silvana 8x45, Kiebitz, различните конфигурации, както и Ороге 10х52, и участникът в нашия проект.
А той е чудесно изработен, лек, компактен, светлосилен. Рязкото зрително поле не е голямо, но не и малко, изображението е високо контрастно, с реални, съвсем леко отслабени цветове.
Проектът: този Оrоgе бе в много добро състояние преди почистването, сега вече е като нов."
Божидар Иванов
В Bazar.BG от 10 май 2015
16 обяви на потребителя
гр. София, Хладилника
Виж на картата
Видяно: 140 пъти
Още обяви в Bazar.BG
215 лв
гр. Варна
200 лв
гр. Търговище
230 лв
200 лв
гр. Септември, Пазарджик
Категории: Бойно оръжие, Ловно оръжие, Газово оръжие, Въздушно оръжие, Лъкове и арбалети, Ножове, Екипировка, Въдици, Макари, Такъми, Стръв и захранки
гр. София, Хладилника
 
Още подобни обяви от Хладилника, гр. София
Обратно към обявата