4,99 лв 08 окт, 16:06 ч.

За македонските работи - Младен Сърбиновски

Доставка Лично предаване; За сметка на купувача
Състояние Ново

За македонските работи - Младен Сърбиновски

Младен Сърбиновски е един от най-ярките съвременни творци в Република Македония. Той е публицист, белетрист и драматург. Роден е през 1958 г. във Вруток, Гостиварско. Завършва социология в Скопие. Работи като журналист в Македонското радио и телевизия. По време на премиера Любчо Георгиевски е назначен за директор на Народната и университетска библиотека "Св. Климент Охридски". Не успява да стане любимец на властта поради ярко изразените си пробългарски настроения, които не крие.
Сърбиновски е автор на много книги, най-известни сред които "Година от 13 месеца", "Крали Марко", "Хитър Петър", "Пазач на дъгите", "Вечният календар на порастването", "Македоснкият Фауст", "Зидари на нощта", "Мариовците". Авторът е познат у нас с книгите си "Македонският Фауст"(1996), посветена на драматичната съдба на Венко Марковски, и избрани есета, както и като един от водещите на предаването "Облаче ле бяло" по телевизия Скат.В скоро време у нас се очаква да излезе и последният му роман "Шашма", в който за първи път се поставя цялостно проблемът за македонските българи.

Година на издаване: 2011

Страници: 180

Корици: меки

Състояние: НОВА!


Здравко
304 рейтинг
В Bazar.BG от 15 юни 2014
2570 обяви на потребителя
гр. Велико Търново, Център
Виж на картата
Видяно: 14 пъти
Още обяви в Bazar.BG
5 лв
гр. Пазарджик
5 лв
Категории: Детски книжки, Специализирана литература, Енциклопедии, справочници, Учебници, учебни тетрадки, Ученически пособия, канцеларски материали, Чуждоезиково обучение, речници, Списания и комикси, Българска литература, Езотерика, Други
гр. Велико Търново, Център
 
Още подобни обяви от Център, гр. Велико Търново
Обратно към обявата