4,99 лв 14 авг, 15:41 ч.

За македонските работи - Младен Сърбиновски

Доставка Лично предаване; За сметка на купувача
Състояние Ново

За македонските работи - Младен Сърбиновски

Младен Сърбиновски е един от най-ярките съвременни творци в Република Македония. Той е публицист, белетрист и драматург. Роден е през 1958 г. във Вруток, Гостиварско. Завършва социология в Скопие. Работи като журналист в Македонското радио и телевизия. По време на премиера Любчо Георгиевски е назначен за директор на Народната и университетска библиотека "Св. Климент Охридски". Не успява да стане любимец на властта поради ярко изразените си пробългарски настроения, които не крие.
Сърбиновски е автор на много книги, най-известни сред които "Година от 13 месеца", "Крали Марко", "Хитър Петър", "Пазач на дъгите", "Вечният календар на порастването", "Македоснкият Фауст", "Зидари на нощта", "Мариовците". Авторът е познат у нас с книгите си "Македонският Фауст"(1996), посветена на драматичната съдба на Венко Марковски, и избрани есета, както и като един от водещите на предаването "Облаче ле бяло" по телевизия Скат.В скоро време у нас се очаква да излезе и последният му роман "Шашма", в който за първи път се поставя цялостно проблемът за македонските българи.

Година на издаване: 2011

Страници: 180

Корици: меки

Състояние: НОВА!


Здравко
304 рейтинг
В Bazar.BG от 15 юни 2014
2609 обяви на потребителя
гр. Велико Търново, Център
Виж на картата
Видяно: 3 пъти
Още обяви в Bazar.BG
5 лв
4 лв
гр. Плевен
4 лв
гр. Пловдив
5 лв
гр. Ардино, Кърджали
5 лв
4 лв
гр. София, Център
Категории: Детски книжки, Специализирана литература, Енциклопедии, справочници, Учебници, учебни тетрадки, Ученически пособия, канцеларски материали, Чуждоезиково обучение, речници, Списания, Българска литература, Езотерика, Други
гр. Велико Търново, Център
 
Още подобни обяви от Център, гр. Велико Търново
Обратно към обявата