10 000 лв днес, 06:32 ч.

ПАРЦЕЛ


Квадратура 3100 кв. м.
Регулация Да

3100 кв.м, Регулация, ДВОРНО

МЯСТО В РЕГУЛАЦИЯ, НА ГЛАВНА УЛИЦА.

Село Иглика (област Шумен) е разположено в Североизточен планов регион на България. То е част от община Хитрино. Районът е екологично чист - няма големи промишлени заводи. Селото е на 25 км от град Шумен и съответно на около 100 км от Варна.

В близкото село Велино се намира една от най-старите църкви в района - църквата “Свети Николай Летни”. Тя е строена през 1830 година и узаконена през 1865-а, когато с пари от дарения бил откупен ферман. Храмът бил пред срутване, но сега го опасали с железобетон, който не се вижда, възстановили дори килийното училище, което е било в църквата през 1860 година.

В землището на съседното село Живково се намира интересно скално образувание. То се нарича "Червената скала" и е известно още и с турското си име "Къзъл кая". Името вероятно е дадено от това, че гледана отдалеч скалата придобива кафяво-червен цвят. В подножието ѝ се извършват археологически разкопки. Тук са открити множество кости на едър и дребен домашен рогат добитък, глинени съдове и монети. Откритите монети са римски сечени по времето на Гордиан III, Валериан I и Александър Север. При досегашните проучвания се смята, че първоначално районът под скалата се развил като тракийско светилище. Свидетелство за това са множеството кости на домашен добитък и откритата
култова сграда. В периода V-VIв районът се превръща в селище.

В близост са и средновековните столични градове Плиска и Велики Преслав, както и село Мадара с характерния за него Мадарски конник, а недалеч от Варна е и историческият комплекс "Исторически парк".
Всичко това превръща село Иглика в идеална изходна точка за туризъм, а бързият излаз на главен път прави предлагания от мен имот стратегическа инвестиция (например може да се изградят сглобяеми къщи за гости) с потенциал за добра дългосрочна възвръщаемост.
Не изпускайте тази изгодна оферта, защото великият американски писател Марк Твен съветва: "Купувайте земя, вече не я произвеждат"!

Потребител 475034
В Bazar.BG от 10 януари 2014г. 2014
2 обяви на потребителя
с. Иглика, Шумен
Виж на картата
Видяно: 137 пъти
Още обяви в Bazar.BG
10 000 лв
9 267 лв
5 500 €
5 000 €
10 300 лв
5 600 €
Категории: Земеделска земя
с. Иглика, Шумен
 
Обратно към обявата