Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/3
Добавена 05 май, 19:31 ч.
Симо Лазаров - Природа: електронна музика - ВТА 12263
По договаряне
Доставка: Лично предаване; Купувача
Състояние: Ново
Описание
Симо Лазаров - Природа: електронна музика - 1988 г.
Балкантон - ВТА 12263
Electronic, Downtempo, Synth-pop, Ambient

при интерес пишете на лични
отговарям бързо

А
1. Размисъл
2. Водоскок
3. Полъх
4. Природа

В
1. НЛО
2. Звездно послание
3. Слънчеви изригвания
4. Настъплението на киборгите
5. Небесен зов
6. Размисъл

Симо Лазаров. Във времето на соца това име беше равнозначно на нещо като "Космоса на музиката". Звуците, светлините на лазера и самият музикант, зашеметяваха въображението ни с илюзиите за едно непознато място сред звездите, където цари хармонията на небесните сфери. Електронната музика си пробиваше път на световната сцена и имена като Жан Мишел Жар бяха първите й "пророци", а ние си имахме равен на него българин - Симо Лазаров.

Като младеж се увлича по рока. Артистичната му кариера започва като музикант на клавирни инструменти в рок група "Везни".
През 1982 г. групата се разпада и Симо Лазаров решава да се занимава с електронна и компютърна музика. Дори защитава дисертация, свързана с компютърна музика. По-късно минава и през специализация в различни студиа за електронна музика, влючително и в парижкото IRCAM.

През 1973 г. Симо Лазаров става основател на първото електронно музикално студио в България в Радио София, където работи до 1999 г. Автор е на филмова, електронна и компютърна музика. С негови творби са озвучени много документални и игрални филми, както и телевизионни и театрални постановки.
Симо Лазаров има стотици концерти по целия свят, като по време на активната си концертна дейност, се усъвършенства и теоретично.
Може би нямаме толкова високо образован наш музикант, който така активно да съчетава теорията с пратиката.
Лазаров е учил в Музикалната академия в Прага, дипломната си работа написва в Техническия университет в София, където по-късно получава и докторска степен; специализира електронна музика в Братислава, а композиция - в Париж и Америка.

още обяви в профила Грамофонче
//www.youtube.com/embed/0TmdavhH6vU
157 рейтинг
В Bazar.BG от 26 март 2020г.
Последно активен вчера в 09:08 ч.
гр. София
София-град
Карта
Преглеждания: 610
Отмени
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar