кангали

Оценка 4.6 от 81 гласа.
Намерихме 10 обяви
200 лв
с. Софрониево, Враца
300 лв
гр. Исперих, Разград
250 лв
гр. Свиленград, Хасково
500 лв
с. Тамарино, Ямбол
120 лв
гр. Ловеч
120 лв
гр. Ловеч
250 лв
гр. Хасково
600 лв
с. Памукчии, Шумен
Не е указана
гр. Пазарджик, Център

Ако сте се чудили някога коя е националната порода куче на югоизточната ни съседка, отговорът е кангал. Това са огромни турски овчарски кучета, които произхождат от провинцията Сивас в окръга Кангал (на който са и кръстени).

Какво представляват кучетата от порода Кангал

Те имат респектиращ външен вид, който би разколебал всеки желаещ да навреди на стадото. Страшно са силни и мускулести. Според някои хора кангал имат прилика с мастифите. Очите им са малки и раздалечени, което им дава голям обхват на видимост. Размерите, които обичайно достигат, са следните:

  • 70 см височина и 50-65 кг тегло при женските;
  • 80 см височина и около 75 кг тегло при мъжките;
  • в редки случаи могат да стигнат до 100 кг.

Какъв характер имат

По характер са недоверчиви и сравнително затворени. Добре е новият Ви любимец да се социализира още от бебе, защото след това може да бъде агресивен към непознати хора и други кучета. След като се привърже, показва ново лице, става близък с тях и ги защитава. За възрастни представители на породата не е добра идея да живеят с други животни. Обучаването трябва да започне от най-ранна възраст.

Защо да изберем Bazar.bg

В Bazar.bg може да намерите предложения дори за такива нестандартни породи. Разгледайте обявите онлайн, сравнете цените и направете своя избор!

Обяви от “Кучета”
Не е указана
3 лв
250 лв
гр. Ямбол, Мототехника
150 лв
с. Вълчитрън, Плевен
Обяви за Кучета Обяви за Котки Обяви за Птици Обяви за Декоративни рибки Обяви за Гризачи и дребни животни Обяви за Екзотични и терариумни Обяви за Селскостопански Обяви за Други животни Обяви за Стоки за животни Обяви за Ветеринари и услуги Обяви за Търси партньор Обяви за Изгубени/намерени
Подобни предложения: Външен басейн втора ръка , Евтини спални град видим , Ушити гоблени продава