Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
Ден за разпродажби!
1Какво е Петъчен БАЗАР?
Това е специален ден за разпродажби с големи отстъпки!
2Кога се провежда?
Организира се в последния петък на всеки месец. От 9:00 часа до 24:00 часа.
3Кой може да се включи като продавач?
Само потребителите на BAZAR.bg, които отговарят на точно определени условия*.
4Обяви от кои рубрики участват?
Обувки, дрехи, козметика, електроника, играчки, телефони, часовници, аксесоари, бебешки стоки, лаптопи, бижутерия … почти всичко!
5Обяви от кои рубрики не могат да участват?
Не могат да участват обяви от рубриките АВТО, ИМОТИ, УСЛУГИ, ЖИВОТНИ, ТУРИЗЪМ и РАБОТА.
6Как се осъществяват продажбите?
Продажбите се извършват по същият начин, както и в други дни, но на по-ниската цена с обявената отстъпка.
ОСТАВАТ:
АБОНАМЕНТ:
Известявай ме по е-mail за офертите на Петъчен Базар

* Условия за включване на обява в Петъчен BAZAR;

1. Обяви от категории АВТО, ИМОТИ, УСЛУГИ, ЖИВОТНИ, ТУРИЗЪМ и РАБОТА не могат да участват в Петъчен Базар;

2. Да е публикувана в сайта от поне 30 дни;

3. Задължително да има обявена конкретна цена (не се допускат обяви с цена - По договаряне);

4. Цената и да не е променяна от поне 30 дни. Всяка промяна, дори и минимална ще изключи обявата от възможността за участие в базара;

5. Минималната допустима отстъпка е 10%;

6. Цената без отстъпката да е адекватна на пазарната цена на обявената стока към дадения момент.

7. Във всеки Петъчен базар могат да се включат до 3 безплатни обяви. Всяка следваща добавена обява се заплаща.


*Условия за потребители участващи в Петъчен Базар.

1. Всеки заявен  по време на Петъчния Базар артикул трябва да бъде продаден при предварително заявените условия - намалена цена, % отстъпка, обявено качество, срокове и начин на доставка... Никой потребител няма право да отказва продажба при заявените лично от него условия в обявата;

2. При изчерпване на наличните количества от даден артикул с обявена намалена цена, своевременно потребителят следва да свали обявата си от предлагане в Петъчен базар.

3. Кампанията за включване на обяви за участие в ежемесечния Петъчен базар стартира 10 дни преди датата на провеждането му и продължава до старта му. През този период добавената от потребителя стока няма да бъде с намалена цена и ще се продава при стандартните условия посочени в обявата му. Обявената намалена цена ще е видима за останалите посетители на сайта само в деня на провеждане на разпродажбата от 09.00 до 24.00 часа. След старта на Петъчния Базар се преустановява възможността за добавяне на нови предложения, като участие ще вземат само обявите включени и активни до този момент.


!  При неспазване на посочените по-горе условия потребителите ще бъдат санкционирани с ограничаване на достъпа до бъдещи базари, а при драстично и надменно нарушаване на правилата е възможно профилите им в bazar.bg  да бъдат блокирани.


Петъчен базар

Как възниква Черният петък

Черният петък е традиция с доста стара история и е изключително популярен за западните общества. Началото му е поставено някъде през 60-те години на 20-ти век, когато Съединените американски щати навлизат в период на изключителен икономически възход.

Докато по-голямата част от хората гледат на този ден само от гледна точка на потребители, това събитие бележи едни от най-високите продажби за годината и е важна част от годишния цикъл на стоки.

Зад неговата на пръв поглед странна същност, има съвсем логично и практично обяснение. Той възниква като идея в страна, където традиционното изобилие в ежедневието подтиква хората към страст по пазаруването.

Има ли истински намаления на Black Friday

В миналото въпросните отстъпки най-често имали размер от порядъка на 50%, макар че можело да бъдат и с доста по-големи измерения. Целта била да се освободят магазините от вече залежаващата стока, а след това на нейно място да се заредят нови артикули.

В наши дни от традицията на този добре познат ден не е останало много. По време на така наречения Black Friday намаленията са вече по-скоро съвсем символични. Те се характеризират с доста нисък процент отстъпка и се предлагат само на отделни артикули.

Много хора обвиняват родните търговци в некоректност към потребителите. Истината обаче е, че като цяло този ден е загубил част от силата си и днес все по-често в САЩ, Германия, Великобритания и други традицията постепенно затихва, а отстъпките се свиват.

В същото време се появяват търговци, които бързо се налагат на пазара, предлагайки на клиентите възможността да се възползват от истински промоции с висок процент на предлаганите намаления.

Огромните отстъпки в Петъчен Базар

В резултат на големият пазарен дял и сериозния интерес и доверие от страна на потребителите, Bazar.bg може да прокара редица успешни практики, с които да остави голям брой доволни клиенти.

За търсещите истински намаления, тук се предлагат отстъпки в размер от 10 до 70%. Това е традиция, която битува от скоро, а сред потребителите тя е известна като Петъчен Базар.

Съвсем естествено, няма как всички рубрики да бъдат част от големите отстъпки. Имотите и автомобилите например традиционно остават извън играта. Това се отнася и за услугите, както и за рубриките туризъм, за търсене и предлагане на работа или търговия с животни.

Участниците в Петъчен Базар преминават през специален филтър и трябва да отговарят на определени условия. Това гарантира на потенциалните купувачи, че със сигурност предлаганите намаления са реални и няма да се окажат жертва на опит за заблуда. Ето какви са правилата, под които търговците могат да се включат за участие:

Как Black Bazar ще помогне на търговците

Black Bazar, както още наричат Петъчния Базар, е изключително полезен за търговците по ред причини. Участието в една такава промоционална кампания е един вид реклама на съответния търговец. По този начин се популяризират продуктите и услугите, които той предлага.

Нека не подценяваме и това, че отстъпките от 10% до 70% са доста добър и находчив начин да се продадат артикули, от които търговецът иска да се освободи. По този начин ще се отвори място на нови стоки, с които да привлече вниманието на клиентите.

Кога се провеждат промоциите

Те се провеждат всеки последен петък от месеца, като кампанията започва в 9 часа сутринта и продължава до полунощ. В събитието участват почти всички рубрики - дрехи и обувки, детски стоки, техника и електроника и много други.

Оценка 4.5 от 2525 гласа.