Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/13
Добавена 21 май, 14:55 ч.
Френска сабя на щабен офицер от Първата империя, модел 1812 г. - Вандемиер XII
610 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Използвано
Вид: Военни предмети
Описание
Френска сабя на щабен офицер от Първата империя, модел 1812 г. - Вандемиер XII (SABRE D'OFFICIER D'ÉTAT-MAJOR, MODÈLE VENDEMIAIRE AN XII).
Сабята е предназначена за адютанти и адютант-командир на френския върховен военен щаб. Следващият подобен тип нормативна сабя по ранг е предназначен за армейски генерали и висшето командване на армията на Франция от Първата империя (от 1804-1815 г.). Оригинални антични саби Vendémiaire и XII се продават на търг на цени, започващи от 16 000 евро.
Тази сабя е перфектна реплика на великолепно историческо оръжие. Производство от 1980-1990 г. Прецизни месингови детайли на дръжката на сабята и закачалката на ножницата и върха на ножницата са ръчно завършени. Правоъгълният на дръжката на сабята е украсен с древен шлем на фона на военен трофей, долната част на гарда е украсена с палмета, извита гилон на гарда завърша с глава на лъв. Защитното разклонение е с квадратно сечение и завършва в горната част с ажурна палмета. Гъвкавото острие острие е въглеродна стомана и има един улук,. Гъвкаво острието е изрязано прецизно, но острие не е заточено. Острието може да се заточва. Стоманената поллирано ножница е в много добро състояние, но има малки точки на корозия. Всички месингови части имат естествена патина. Дръжката е дървена, има жлебове за лесно държане - точно като исторически оригинала
В Bazar.BG от 24 август 2020г.
Последно активен днес в 10:23 ч.
Сарафово
гр. Бургас
Карта
Преглеждания: 460
Отмени
гр. Бургас, Сарафово
 
Още подобни обяви от Сарафово, гр. Бургас
Обратно към обявата
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar