Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/4
Добавена 20 апр, 16:39 ч.
1908 Peru Gozg 1/2 Libra - NGC AU 58 - Златна Монета
769 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Вид: Монети
Описание

Започнете нумизматично пътешествие обратно в началото на 20-ти век със златната монета от Перу Gozg 1/2L (Libra) от 1908 година. Оценена като AU 58 от Numismatic Guaranty Corporation (NGC), тази монета капсулира богатата история и културно наследство на Перу чрез своя безупречен дизайн и бляскав чар. Този монета не е просто парична единица; тя е парче от историята, произведено в монетния двор на Лима, предлагащо поглед към икономическото минало на една от най-живите страни в Южна Америка.

Ключови Характеристики:

  • Изключителен Грейд и Състояние: Монетата се гордее с оценка AU 58 от NGC, което показва, че има само най-леки следи от употреба на най-високите точки, като повечето детайли на дизайна са запазени в острия си вид. Тази висока оценка гарантира апела на монета към колекционерите и инвеститорите.
  • Исторически Дизайн и Коване: Монетата от 1908 година Peru Gozg 1/2L (Libra) е продукт на монетния двор на Лима, носещ със себе си историческо минало. С тираж, отразяващ икономическата и политическата ера на Перу в началото на 20-ти век, тя притежава значителна историческа стойност.
  • Съдържание на Скъпоценен Метал: Този монет съдържа .2354 унции злато, осигурявайки вътрешна стойност и правейки я търсен елемент за тези, които искат да инвестират в скъпоценни метали, както и в исторически артефакти.
  • Нумизматична Рядкост: Като монета с оценка AU 58 от NGC, тази 1/2 Libra е рядка находка. Нейното състояние и възраст я правят ценно притежание за всеки сериозен колекционер или ентусиаст на перуанската или южноамериканска валута.

Защо да Инвестирате в Тази Монета?

  • Историческа Значимост: Притежаването на тази монета е като държане на парче от богатата културна и икономическа история на Перу в ръцете ви. Тя представлява епоха на трансформация и растеж за страната.
  • Инвестиционен Потенциал: Със своето златно съдържание и рядкостта, дадена от високия грейд, тази монета притежава потенциал за оценка с времето, което я прави привлекателно допълнение към всякакъв инвестиционен портфейл.
  • Естетичен и Колекционерски Апел: Монетата от 1908 година Peru Gozg 1/2L (Libra) е ценна не само със своите материални и исторически атрибути, но и със своята красота и занаятчийство. Тя е свидетелство за уменията на майсторите от монетния двор на Лима.
  • Ограничена Наличност: Поради своята възраст, състояние и спецификите на коването, тази монета не е широко достъпна, което добавя към нейната уникалност и колекционна стойност.

Придобийте парче от перуанското наследство и нумизматично съвършенство със златната монета от 1908 година Peru Gozg 1/2L (Libra). Независимо дали сте опитен колекционер, ентусиаст на историята или инвеститор в скъпоценни метали, тази монета е изключителна находка, която обещава да бъде бижу във всяка колекция.

1 рейтинг
В Bazar.BG от 08 януари 2024г.
Последно активен 30 април в 15:51 ч.
гр. Сливен
Сливен
Карта
Преглеждания: 141
Отмени
гр. Сливен
 
Обратно към обявата
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar