Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/3
Добавена 20 апр, 16:39 ч.
1995-D Olympics Track & Field S$1 - NGC MS 70 - САЩ Сребърна Възпоменателна Монета Долар
289 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Вид: Монети
Описание

Захванете възможността да притежавате парче от олимпийската история с възпоменателния сребърен долар от Олимпиадата 1995-D Track & Field S$1, оценен с перфектен MS 70 от Numismatic Guaranty Corporation (NGC). Тази монета отбелязва атлетическия дух и конкурентния плам на Олимпийските игри, проведени в Атланта, Джорджия. Това не е просто монета; това е почит към скоростта, силата и духа на атлетите по целия свят.

Ключови Характеристики:

  • Безупречен Грейд на Монетно Състояние: Монетата е оценена с MS 70 от NGC, което показва, че е в перфектно състояние без следи от производство след чукането. Това е безупречен екземпляр, който представлява върха на нумизматичното качество и запазеност.

  • Динамичен Дизайн: На лицевата страна на монетата са показани двама мъже спринтьори, бягащи към финалната линия, улавяйки интензитета и вълнението на състезанията по лека атлетика на Олимпийските игри. Представени са писти 2, 3, 4 и 5, като спринтьорите се състезават на писти 4 и 5. Дизайнът е живо представяне на скоростта и решителността, характерни за олимпийските атлетически състезания.

  • Помен за Игрите в Атланда: През 1995 и 1996 година, Монетният двор на САЩ чука 16 различни монети за да отбележи Олимпийските игри в Атланта, Джорджия. Тази конкретна монета е част от тази серия, отбелязваща глобалното събиране на атлетите и духа на състезанието, който определя Олимпиадата.

  • Метален Състав и Тираж: Чукната във фабриката в Денвър, тази монета е изработена от 90% сребро, като сребърните долари Морган и Пийс от миналото. Нейният висш метален състав и фактът, че е част от ограничен тираж, я правят ценна и търсена част за колекционери и историци.

Защо да Инвестирате в Тази Монета?

  • Символ на Олимпийското Наследство: Тази монета представлява Олимпийските игри в Атланта през 1996 година, събитие, което събра нациите заедно в празнуване на спорта и международното приятелство. Това е парче от глобалната история и символ на обединяващата сила на спорта.
  • Перфектно Състояние и Рядкост: С нейния грейд MS 70, тази монета е рядка находка, предлагайки както естетическа красота, така и колекционерски интерес. Нейното перфектно състояние я прави привлекателен предмет за колекционерите, търсещи най-високо качество.
  • Художествена и Историческа Стойност: Дизайнът на монетата предлага не само естетическа красота, но също така служи като свидетелство за значимо събитие в спортната история, правейки я ценен предмет както за спортните ентусиасти, така и за колекционерите.
  • Инвестиционен Потенциал: Като високо оценена комеморативна монета със значителна историческа релевантност и направена от скъпоценни метали, тя притежава потенциал за оценка с времето, правейки я ценно допълнение към всеки инвестиционен портфейл.

Отпразнувайте духа на Олимпиадата в Атланта през 1996 година и притежавайте парче от нумизматичната и спортната история с възпоменателния сребърен долар от Олимпиадата 1995-D Track & Field S$1 NGC MS 70 USA. Независимо дали сте нумизмат, фен на спорта или инвеститор в колекционерски сувенири, тази монета е престижно придобиване, което ще бъде централна част във всяка колекция, символизираща траен дух и умения на олимпийските атлети.

1 рейтинг
В Bazar.BG от 08 януари 2024г.
Последно активен 30 април в 15:51 ч.
гр. Сливен
Сливен
Карта
Преглеждания: 56
Отмени
гр. Сливен
 
Обратно към обявата
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar