Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/1
Добавена 10 апр, 18:35 ч.
Организация и функциониране на ресторанта - част 2
13,90 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Описание
Автор: Стамен Стамов, Кремена Никовска
Обем: 240 стр.
Размер в мм.: 165 х 230
Издател: Матком
Корица: Мека
Година на издаване: 2014
Състояние: На склад при доставчик

Настоящият учебник е втора част от “Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела”. Предназначен е за ученици от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. Учебникът е разработен съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката (МОМН) учебни програми.
Предложеният материал предлага информация по всички въпроси, свързани с цялостният технологичен процес в ресторантския комплекс – характеристика на базата и средства за работа в търговска зала, персонал, основни етапи и правила при сервиране на храна и напитки, обслужване в ресторанта и бара, хигиенни изисквания и безопасност в ресторантьорството.
Като учебното помагало би могло да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с туризма. Подходящо е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в ресторантьорството и туризма. Може да се ползва и от работещите в в туристическата индустрия.

Предлаганата информация е методично и структурно свързана с материала, предложен в другите две части от учебника: първа част “Организация и функциониране на кухнята” и трета част “Организация и функциониране на хотела”.

СЪДЪРЖАНИЕ:

Въведение
Здравословни и безопасни условия на труд в заведенията за хранене и развлечения

  • Хигиенни изисквания в заведенията за хранене и развлечения
  • Безопасност в заведенията за хранене и развлечения

Материално-техническа база на търговската дейност на заведенията за хранене и развлечения

  • Видове заведения за хранене и развлечения в хотела
  • Организация на обслужването на заведенията за хранене и развлечения в хотела
  • Търговски помещения – видове, предназначение и обзавеждане
  • Средства за работа, използвани в търговската зала на заведенията за хранене и развлечения и при кетъринг

Персонал в заведенията за хранене и развлечения

  • Характеристика и основни изисквания към персонала
  • Обслужващ персонал. Сервитьор – характеристика, изисквания, принадлежности
  • Поведение на персонала към гостите.

Организация и функциониране на ресторанта

  • Подготовка на персонала и търговските зали за работа
  • Етапи на процеса обслужване – посрещане и настаняване на гостите, изпълнение на поръчката им, заплащане и изпращане на гостите
  • Работа с електронно-изчислителна техника и ресторантьорски софтуер

Сервиране на храна в ресторанта

  • Сервиране на хляб и хлебни изделия
  • Сервиране на предястия
  • Сервиране на супи
  • Сервиране на основни ястия
  • Сервиране на междинни ястия
  • Сервиране на десерти
  • Сервиране на плодове
  • Сервиране на ястия и десерти с извършване на технологични операции в търговската зала

Сервиране на напитки в ресторанта

  • Сервиране на високоалкохолни напитки
  • Сервиране на вино
  • Сервиране на пиво
  • Сервиране на безалкохолни напитки
  • Сервиране на топли напитки
  • Приготвяне и сервиране на смесени напитки
  • Поднасяне на тютюневи изделия

Организация на обслужването

  • Организация на обслужването на закуска, обяд и вечеря
  • Организация и обслужване на туристически групи
  • Обслужване в хотелската стая
  • Обслужване в различни видове заведения за хранене и развлечения
  • Обслужване със системите “алакарт” и “табъл дот”
  • Организация на обслужването с бюфети в зали и на принцип “шведска маса”
  • Организация на обслужването при специални случаи. Мениджмънт на мероприятията
  • Организация на обслужването извън заведения за хранене. Външен кетъринг
  • Форми на самообслужване в търговската зала

Организация и функциониране на бара

  • Видове барове. Характеристика
  • Обзавеждане на бара и средства за работа
  • Персонал на бара. Лични качества и поведение. Работно облекло и принадлежности
  • Характеристика на процеса обслужване в бара
  • Приготвяне и сервиране на смесени напитки

Литература


PREMIUM
3525 рейтинг
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен вчера в 17:13 ч.
Доставя с отстъпка

Телефон(и): 0889890478
https://www.booktemple.bg/
Люлин 6
гр. София
Карта
Преглеждания: 390
Отмени
гр. София, Люлин 6
 
Още подобни обяви от Люлин 6, гр. София
Обратно към обявата
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar