Как да отслабнем и задържим свалените килограми.
В тази много четивна и провокативна книга д-р Джейсън Фънг представя оригинална и научно доказана теория за затлъстяването, която дава удивителни идеи как да се храним правилно. Освен петте основни стъпки – набор от навици за цял живот, чрез които ще подобрите здравето си и ще контролирате нивата на инсулина си, д-р Фънг разкрива и как чрез периодично гладуване може да се прекъсне цикълът на инсулиновата резистентност и да се постигне здравословно тегло – и то завинаги.
Д-р Джейсън Фънг е канадски нефролог. Той е водещ световен ексерт-диетолог, признат за специалист при лечение на хора с диабет тип 2. Автор е на три бестселъра на здравна тематика и основател на собствена програма за отслабване. Д-р Фънг е завършил университета в Торонто, както и Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Живее и работи в Торонто, Канада.
“Д-р Фънг поставя въпроса защо инсулиновата резистентност се е разпространила толкова много и предлага специфични и нестандартни решения как да постигнем максимално добро здраве.”
Джими Мур, автор на “Keto Clarity” и “Cholesterol Clarity”
СЪДЪРЖАНИЕ:
Предговор
Въведение
Епидемията
- Как затлъстяването стана епидемия?
- Наследственост и затлъстяване
Калориите: голямата заблуда
- Грешката да се намаляват калориите
- Митът за тренировките
- Парадоксът на прекалено многото ядене
Новият модел за затлъстяването
- Нова надежда
- Инсулин
- Кортизол
- Настъплението на Аткинс
- Инсулиновата резистентност: основният играч
Затлъстяването като социално явление
- Биг Фууд, повече храна и новата наука за диабезита
- Бедност и затлъстяване
- Детското затлъстяване
Къде грешим при храненето
- Смъртоносната фруктоза
- Заблудата диетична кока-кола
- Въглехидратите и предпазващите фибри
- Белтъчините
- Фобията от мазнините
Решението
- Какво да ядем?
- Кога да ядем?
Приложения
- Примерен 7-дневен хранителен план с 24- и 36-часово гладуване
- Гладуване: практическо ръководство
- Медитация и добър сън за намаляване на кортизола
Бележки