Възстановяване на здравето и изграждане на имунитет.
Ако имате дискомфорт, умора или други симптоми, с които не се справяте, е много вероятно да сте сред милионите хора, които, без да знаят, страдат от системна инфекция с гъби, известна като скритият нашественик. Диетата за екологията на тялото установява скрития фактор зад множество здравословни проблеми като главоболие, болки в ставите и мускулите, депресия, рак, хранителни алергии, храносмилателни проблеми, аутизъм и много други заболявания на имунната система.
Диетата за екологията на тялото ни показва как да възстановим и поддържаме вътрешната екология, от която се нуждае тялото, за да функционира правилно, и да елиминираме или контролираме симптомите, които ни отнемат радостта от живота. Дона Гейтс ви показва стъпка по стъпка как да се храните така, че да сте по-здрави и силни – вкусно, лесно и евтино! Ще научите как да прилагате седемте универсални принципа, за да овладеете всеки здравословен проблем, който се появи; как да се съсредоточите върху вътрешната си екология, за да установите идеалния храносмилателен баланс; как да се справите с влеченията към нездравословни храни чрез стратегии за приготвяне на закуски и за хранене извън дома; как да планирате ястията си чрез множество вкусни рецепти, набор от менюта и подробни списъци за пазаруване.
Дона Гейтс е помогнала на стотици хиляди хора да преодолеят имунната недостатъчност и други болести и да постигнат отлично здраве. Тя е известна като учител на учителите и нейните открития продължават да вдъхновяват много от съвременните реномирани натуропати и други лекари. Тя е специалист по кандидоза и свързаните с нея болести на имунната система, провеждала е подробни проучвания за въздействието на тези отслабващи тялото, ума и духа състояния. Разработила е и е проверила въздействието на Диетата за екологията на тялото върху много хора, всеки от които е подобрил здравословното си състояние, следвайки основните ѝ принципи.
Дона е консултант по хранене, специалист по икономика на домакинството и основател на “Body Ecology Inc” – водеща компания за храни. Тя е учила при най-авторитетните учители, специалисти по макробиотично хранене, и е завършила готварската академия Лима Осава в Япония. Има магистърска степен по консултантска дейност от университета в Лойола и бакалавърска степен по ранно детско развитие от университета в Джорджия. Дона е призната за водеща фигура в иновациите в областта на естествената медицина, включително за откривател на кефира от млади кокосови орехи; лидер е в разработването на пробиотични и ферментирали храни и въвеждането на стевия реб. А (на прах и течна), както и на други продукти, в САЩ.
Линда Шатц е професионален писател и редактор. Тя е съавтор на “Managing by Influence” (Prentice Hall) и автор на новини за “ABC Нюз” и “Добро утро, Америка”. Преподава творческо писане и писане на резюмета. Нейната специалност са книгите за личностно развитие в областите на здравето, храненето и бизнеса. Линда има магистърска степен по комуникация от университета в Станфорд и бакалавърска степен по журналистика от Калифорнийския университет в Бъркли.
“Екологията на тялото поставя акцент върху това колко е важно какво внасяме в телата си и ни учи на такъв начин на хранене, който ме кара да усещам, че контролирам здравето си и съм в хармония с интуитивните му нужди. Ферментиралите зеленчуци и кокосовият кефир са станали незаменима част от живота ми не само вкъщи, но и когато пътувам.”
Джесика Бийл, актриса
“Никой друг досега не е успял да събере на едно място всичко, което трябва да знаем за възстановяването и стимулирането на имунитета. Тази книга е задължителна за всички мои пациенти с кандидоза, нарушения на имунната система и хранителни алергии.”
Д-р Кийт У. Сънърт
“В Диетата за екологията на тялото Дона Гейтс връща кефира и другите естествено ферментирали храни “обратно на картата”. Задължително четиво за всички, които се борят с кандида и други храносмилателни проблеми.”
Сали Фалън, автор на “Хранителните традиции” и президент на фондация Уестън А. Прайс
СЪДЪРЖАНИЕ:
Силата на вътрешната екология – Д-р Димитър Пашкулев
Предговор
Историята на Дона
Историята на Линда
Въведение. Тихият извор отвътре
- Външна екология, вътрешна екология
- Преглед на ключовите принципи на Диетата за екологията на тялото
- Съвети за успешно прилагане на Диетата за екологията на тялото и на тази книга
- Как започна всичко
Принципи на Диетата за екологията на тялото
- Принципът на разширяването и свиването
- Принципът на киселинната и алкалната среда
- Принципът на уникалността
- Принципът на пречистването
- Принципът на комбиниране на храните
- Принципът 80/20
- Принципът “стъпка по стъпка”
Описание на Диетата за екологията на тялото
- Какво представлява Диетата за екологията на тялото
- Прясно изцедени сокове
- Ферментиралите храни на “Body Ecology” в Диетата за екологията на тялото
- Магията на кефира
- Стремежът към непозволени храни: как да се придържаме към диетата
- Пътуване, хранене извън дома и междинни хранения според Диетата за екологията на тялото
Възстановяване на имунната система
- Как да се грижите за дебелото си черво
- Специална информация: жени, мъже, деца
- Как да укрепите имунитета си
- Лечение на по-дълбоко ниво: Черният дроб
Да изградим светло и пълно със здраве бъдеще
- Как да включите отново други здравословни храни в менюто си
- Ръководство стъпка по стъпка: Как да започнем Диетата за екологията на тялото
- Към нова наука за лечението
- Нашият възглед за теорията за кръвните групи
Специални храни, рецепти и примерни менюта
- Въведение
- Обобщение: Направете така, че диетата да работи за вас
- Супите на Диетата за екологията на тялото
- Псевдозърнени храни от Диетата за екологията на тялото
- Сосовете на Диетата за екологията на тялото
- Салати и дресинги за салата
- Рецепти за салати и дресинги за салата
- Запознаване с океанските зеленчуци
- За Стевията
- За Лаканто
Отново да напомним за продуктите, които да използвате, в съответствие с Диетата за екологията на тялото
Библиография
Благодарности