16 лв 19 септ, 14:38 ч.

Кивотът на папа Никита

Доставка За сметка на купувача
Състояние Използвано

Автор: Христо Буковски

Обем: 272 стр.

Размер в мм: 130 х 200

Издател: Сиела

Корица: Мека

Година на издаване: 2011

Състояние: Отлично

Ка 139 х 2

Кога една хилядолетна тайна може да стане по-важна от живота и по-желана от любовта? Какво я свързва с мистерията, загатната от краля-светец Луи ІХ около вестта, че албигойците са могли да покажат тялото на Христос в плът и кръв? Каква е ролята в това чудо на папа Никита, повикан през 1167 г. във Франция заради върховната му духовна власт над езотериците? Какво са търсели с благословията на Ватикана рицарите от Четвъртия кръстоносен поход, като са преобръщали богомилските села в България? Що за задача е изпълнявала в Македония елитната Четвърта полицейска СС дивизия, та я прикривала 200-хилядна немска армия?
Отговорът на тези въпроси търсят героите в романа – исторически лица с действителните си имена и личности, които е трябвало да бъдат укрити или забравени. Те стават свидетели на удивителни събития и преживяват специални изпитания, като заплащат непосилната за мнозина цена на истината.

"Книгата на Христо Буковски не се чете като криминале – тя е книга, която иска трайно приятелство, постоянно място в библиотеката."
Проф. д-р. Минчо Драганов

"Многообразието на живота, удивлението от контрастите и конфликтите, опиянението от примамващата светлина на далечните звезди... са внушили на автора усещането за неповторимостта на човешките съдби и това, че добре познати „истории” имат неочаквани финали."
Димитър Мантов

"Христо Буковски... чрез героите си, чрез техните състояния, поведение, вътрешни тласъци се мъчи да улови знаците, кодовете, отблясъците, наказанията и пиршествата на живота като магическа реалност, като вечност, настояще и бъдеще, като непознаваема или меняща се величина, като тайна или зреене, като борба и извисяване. Често пъти неговите избраници са люде, които вървят срещу бързея на общоприетото и общопонятното: чудаци, странници, пияни от вътрешна сила или кротост, дирещи с наивна вяра хармонията и чистотата, или пък стоят объркани, смутени от техния увеличаващ се недостиг, от прогресиращото им обезценяване."
Димитър Танев

"Христо Буковски е сред най-даровитите съвременни български писатели, търсещ в миналото на България непомръкващите и вечни християнски истини..."
Боян Ангелов


Книжен храм ЕООД
1346 рейтинг
В Bazar.BG от 12 ноември 2012
18920 обяви на потребителя
гр. София, Люлин 6
Виж на картата
Видяно: 22 пъти
Още обяви в Bazar.BG
15 лв
гр. Стара Загора, Център
15 лв
гр. Пловдив
15 лв
Категории: Детски книжки, Художествена литература, Енциклопедии, справочници, Учебници, учебни тетрадки, Ученически пособия, канцеларски материали, Чуждоезиково обучение, речници, Списания и комикси, Българска литература, Езотерика, Други
Тагове: кивотът, кивотът на папа
гр. София, Люлин 6
 
Още подобни обяви от Люлин 6, гр. София
Обратно към обявата