Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/1
Добавена 10 мар, 18:39 ч.
1001 светилища: Маджарово. Пътеводител
22,50 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Описание
Автор: Димитър Тонин
Обем: 258 стр.
Размер в мм.: 140 х 210
Издател: Шамбала
Корица: Мека
Година на издаване: 2020
Състояние: На склад при доставчик

Представяме ви поредната книга от проекта – 1001 Светилища” – максимално детайлна карта на свещените места в българското землище.

В настоящия четвърти том са включени свещените места в региона на прекрасната община Малжарово в Източните Родопи. Представени са 20 селища с около 60 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни.

Вие, пътешественици, ще можете да се потопите в магията на значими и тайнствени светилища като Окопа, Фурнаджика, Сивридикме, Хисаря, да се вглъбите в себе си в уникалния кромлех при Долни Главанак, да потънете в тишината на пещерите-светилища в знаменития огромен комплекс Глухите камъни при село Ефрем, да почувствате свежестта на река Арда, да се любувате на лешояди и орли от Кованкая, при приятелите от Центъра на Лешоядите, да се докоснете до значимите древни крепости Окопа, Сивридикме, Хисаря, Света Марина, както и да изследвате някои по-малко познати и тайнствени места като Асаркая, Шиштепе, Юмрук кая, Бакърджика, Петрово кале.

Ще можете да обходите в тишина природни забележителности и защитени местности като Гюргеня, Патронка, Момина скала, Черната скала, да повървите по римския път при Долни Главанак, да пречистите съзнанието си в Хладната пещера.

Задължително ще посетите уникалния частен музей „Христо Чолаков” и таханджийницата в село Бориславци, музейната сбирка в Маджарово, ще се потопите във водите на Арда при „Арда бийч”, или на плажа Баластерната, ще откриете в себе си своя кристален Индиана Джоунс в търсене на аметисти, ахати, ясписи, опали и много други полускъпоценни камъни.

За любителите на старините са включени почти всички открити археологически паметници, множество крепости, гробници, некрополи… За любителите фотографи – уникални панорами, редки защитени грабливи птици, прекрасни цветя и минерали…

В ръцете ви е един подробен и полезен пътеводител на свещените места, резултат от повече от десет голини обхождане на прекрасните околности на едно любимо за нас място – МАДЖАРОВО.

Приятно пътуване!


PREMIUM
3520 рейтинг
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 16:25 ч.
Доставя с отстъпка

Телефон(и): 0889890478
https://www.booktemple.bg/
Люлин 6
гр. София
Карта
Преглеждания: 300
Отмени
гр. София, Люлин 6
 
Още подобни обяви от Люлин 6, гр. София
Обратно към обявата
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar