Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/5
Добавена 23 апр, 11:53 ч.
Балансирано диабетично хранене. 300 здравословни рецепти от кухнята на диабетика 2019 г.
12 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Използвано
Описание
Категория
  1. Здраве
  2. Издателство
    Хомо Футурус
  3. Град на издаване
    София
  4. Година
    2019 г.
  5. Страници
    160
  6. Забележка
    Неупотребявана книга.
  7. Език
    Български
  8. Наличност
    1 бр.
  9. Корици
    Меки
  10. Съдържание:

Защо диабетиците трябва да спазват диета?
Малко информация за диетите за диабетици
Салати, предястия, закуски и гарнитури
Салати
Мешана зелена салата с кисело мляко
Зелена салата с яйце и кисело мляко
Зелена салата по гръцки
Великденска салата
Гергьовденска салата от марули
Манастирска зелена салата
Шопска салата
Мешана салата
Салата "Пролет"
Гергьовденска салата с домати
Калугерска салата
Салата "Снежанка"
Салата от пиперки и домати
Салата от лук и маслини
Салата от зрял фасул
Салата от леща по манастирски
Салата от прясно зеле с ябълки и целина
Салата от червено зеле
Салата от ряпа и моркови
Салата от кисело зеле
Салата от кисело зеле с кромид лук
Салата от праз
Салата от червено цвекло
Варени тиквички
Салата от зелен фасул
Салата от патладжани
Салата от патладжани с кисело мляко
Салата от печен лук
Зеленчуков винегрет
Салата "Есен" от Беларус
Салата от чирози
Салата от паламуд
Салата от маринована риба
Рибена салата със зеленчуци и майонеза
Рибена салата по украински
Салата от скариди и гъби
Салата от раци
Юбилейна салата от Беларус
Салата с варено или печено месо
Салата с кренвирши и яйца
Салата с пушен колбас
Пражка салата
Мексиканска салата
Салата "Окрошка"
Плодово-зеленчукова салата по анголски
Салата по гватемалски
Винегрет с месо от консерва
Ябълкова салата със сирене
Салата по японски
Плодова салата
Салата от горски плодове
Предястия и закуски
Пълнени домати със сирене
Пълнени домати с пушена скумрия по сръбски
Печени пиперки
Пържени пиперки с доматен сос
Пълнени камби
Пълнено червено цвекло по украински
Тиквички с кисело мляко
Сирене по шопски
Сирене в пергаментова хартия
Шопски хайвер
Лютика от сушени пиперки с кромид лук
Зелен ордьовър
Пролетен омлет
Яйца върху салата
Яйца, пълнени с коприва
Омлет с риба и домати
Омлет с кайма
Пълнен лук с шунка и кашкавал
Кюфтенца от кашкавал
Наденици с лук
Пилешко със зеленчуци
Тарама хайвер
Пастет от черен дроб
Рибен пастет
Охлюви с хрян
Свинско филе, варено в зелев сок
Гарнирана пача
Гъби с яйца и сирене "Крема"
Месена салата за закуска
Английска закуска
Унгарска закуска
Чеснова майонеза
Супи и чорби
Студени супи
Студена супа от гъби
Студена доматена супа
Холодник с раци по полски
Таратор по странджански
Сладко-кисела супа от овесени ядки
Топли супи и чорби
Супа от зелен лук
Доматена супа
Кремсупа от стар лук
Супа от сушени гъби от Беларус
Шчи с телешко месо по беларуски
Чорба от зелен фасул и джанки
Зелена лятна супа
Супа от коприва
Супа от прясно зеле
Супа от тиквички
Манастирска леща - чорба
Зелева чорба по шуменски
Зеленчукова кремсупа
Патладжанена супа с леща
Млечна супа с пиле и вино
Супа от миди
Манастирска рибена чорба
Великденска пилешка супа
Пилешка супа по шуменски
Великденска агнешка супа
Чорба от кокошка
Дроб-чорба по тракийски
Агнешка чорба по добруджански
Супа от агнешки чревца
Курбан-чорба от овче месо
Чорба топчета
Агнешка топла пача
Телешки джолан - телешко варено
Зеленчукови и вегетариански ястия
Задушен зелен лук
Замразени зеленчуци на фурна
Спанак с яйца на фурна
Карфиол с млечен сос
Суфле от грах
Бамя по македонски
Патладжани с доматен сос
Патладжани, запечени с кашкавал
Тиквички с гъби
Тиквички на фурна
Зрял боб в гърне по родопски
Зрял боб с кисело зеле по странджански
Джуркана коприва
Попска яхния
Пълнени (гнетени) сушени пиперки по северняшки
Постен гювеч по гръцки
Пикантен гулаш с варени яйца
Яйца на очи с домати
Яйца на очи по каракачански (в гювечета)
Яйца със сирене по тракийски (на фурна)
Омлет с тиквички
Каша от сирене по бански
Сирене с газирана вода
Гъби ала Толстой
Гъби по шотландски
Ястия с риба
Пролетна пъстърва
Никулденски шаран със зеленчуци
Никулденски шаран с кисело зеле
Риба по моряшки
Риба по селски
Гювеч с риба по манастирски
Риба с домати по русенски
Риба по созополски
Далматински рибен гулаш
Риба по азиатски
Риба с хрян, магданоз и копър
Риба на шиш
Риба печена по шуменски
Лефер с гъби и маслини
Мерлуза със сос от магданоз
Мерлуза на шиш
Скумрия с доматен сос
Скумрия с орехов сос
Калкан по варненски
Треска на скара
Кефал по балчишки
Карас с домати и маслини
Риба кебап в гювечета
Риба по хайдушки (Македония)
Риба с пресни краставички
Сьомга със сос от майонеза и чесън
Шаран по краковски
Варена пъстърва по полски
Варени сърдини
Рибен гулаш
Миди яхния
Задушени миди
Чеснови миди
Ястия с птици
Пиле в гювеч за Петровден
Пиле по врачаснки
Задушено пиле по тракийски
Печено пиле по старозагорски
Пиле по испански
Пиле по виенски
Гулаш с пилешко месо, гъби и праз
Пиле провансалски
Пиле със сос от горчица
Кокошка по шведски
Кокошка с лук и гъби
Печен петел по странджански
Петел за Коледа по шуменски
Задушено петле по тракийски
Печена гъска с кисело зеле
Патица с вино
Петел с гъби и бадеми (Македония)
Патица или гъска с ябълки по полски
Ястия с месо
Агнешко със спанак
Агнешко капама по шуменски
Агнешко в гювеч по доброджански
Агнешко със селен лук
Гулаш с агнешко месо
Гулаш с овнешко месо по марокански
Гулаш с овнешко месо по сегедски
Истанбулско печено
Ловджийско рагу с говеждо месо
Месо със зеленчуци
Месо по цюрихски
Рагу по персийски
Будапещенско рагу
Гулаш с бира и кисели краставички (Рецепта на Хелмут Кол)
Свинско по парижки
Шилешко магданозлия
Шилешко (кайма) в зелка
Овнешка кавърма по мелнишки
Овнешки (касапски) гювеч по добруджански
Овнешка сарма - кебап по копривщенски
Овнешки шпикован бут
Пастърма със зрял боб по родопски
Книжен кебап
Телешко със зелен фасул
Вретено с орехи и гъби
Тас - кебап по тркийски
Говежди чомлек - кебап по македонски
Свинско с кисело зеле по карловски
Друсан кебап по добруджански
Свинско винен кебап
Свински чоп - кебап по тракийски
Свински кебап в гювечета по преславски
Кавърма по воденичарски
Пушени ребра със зрял боб
Пържени ребра със зрял боб
Пържени свински пържоли
Свински пържоли по шопски
Коледни сарми ("пилци") по добруджански
Печено пълнено прасенце
Шишчета
Мешана скара по преславски
Агнешки бут с боб и спанак
Задушени говежди пържоли по полски
Руло по полски
Бьоф Строганов
Печено телешко месо по руски
Агнешко печено с яйца по сръбски
Наденички със зрял боб
Сръбска яхния с чесън
Украинска пача от свинско месо
Говеждо месо по моравски
Пържоли с бира по чешки
Телешки рулца
Субпродукти
Натурални пържени шишчета от черен дроб
Сарма - кебап от агнешки дреболии
Телешки мозък по полски
Варен език
Леща с наденица
Задушена телешка глава в шкембе
Великденски телешки език
Черен дроб по селски
Пикантни бъбреци
Тестени изделия и десерти
Пълнозърнести питки със сирене
Кейк с лимон и орехи
Кейк с ябълки и сметана
Бананова пита
Плодова пита
Малцова плодова пита
Какаови сладки
Пикантни кейкчета със стафиди
Кейк от овесени ядки
Джинджифилови бисквити
Шоколадови топчета с плодове и ядки
Топчета от ябълки и фурми
Италианска плодова салата със сладолед
Оризов пудинг с боровинки
Сладолед от банан и ананас
Сладкиш с ябълки и банани
Мус с шоколад и портокал
Пудинг с портокали и лимони
Праскови и маслини с кисело мляко
Десерт от ягоди и овесени ядки
Пай със сливи, ябълки и банани
Сладкиш с извара и портокали
Кисело мляко с горски ягоди или малини
Извара с ябълки
Млечно желе
Пълнен пъпеш
Ягоди с вино по френски
Приготвяне на сладка с ксилит
Желе с ксилит
Приготвяне на компот с ксилит
Напитки
Ягодова цитронада
Питие от трънки
Морковена напитка
Млечна напитка с малинов сок
Напитка със сок от боровинки
Млечна напитка с лимонов сок
Мляко с ягоди
Газирана млечна напитка
Чай - лимонада
Ябълков чай
Плодов чай
Кафе "Африка"
Практични мерки в грамове
Други практични мерки

Първото, което трябва да помни диабетикът, е, че тъй като способността на тялото да поема захарта е увредена, организмът никога не трябва да се претоварва.

Във всекидневието това означава, че човек трябва да приема храната на три пъти редовно в умерени количества - закуска, обяд и вечеря - заедно с две или три редовни закуски между тези хранения, например, в 11 часа, следобеден чай и малко хапване преди лягане. За инсулинозависимите диабетици храната трябва да се приема 15 до 30 минути след инсулиновата инжекция, за да може инсулинът да се поеме от кръвния поток и да е готов да се справи с храната. Храненето е основата на контролирането и на двата вида диабет и предна линия на атаката при стабилизирането на кръвната захар. Днес храненето на диабетика не се различава много от това на здравия човек: поне 5 порции плодове и зеленчуци на ден, по-малко от 30 % от калориите да се приемат от мазнините (като повечето мазнини трябва да бъдат моно- и полиненаситени), да се намали приемът на сол (натрий) и сладки храни и да се ядат много растителни влакна (целулоза).


2879
629 рейтинг
В Bazar.BG от 24 март 2019г.
Последно активен вчера в 10:40 ч.
Люлин 10
гр. София
Карта
Преглеждания: 506
Отмени
гр. София, Люлин 10
 
Още подобни обяви от Люлин 10, гр. София
Обратно към обявата
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar