Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/1
Добавена вчера, 08:57 ч.
1453. Падането на Константинопол
20,70 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Описание
Автор: Роджър Кроули
Обем: 320 стр.
Размер в мм: 170 х 240
Издател: Изток-Запад
Корица: Мека
Година на издаване: 2021
Състояние: На склад при доставчик

През пролетта на 1453 г. завесите се разтварят, за да представят една от най-великите драми на сцената на историята. Основните действащи лица са османската армия начело с младия и амбициозен султан Мехмед II, от една страна, и император Константин XI Палеолог и защитниците на Константинопол, от друга. Столицата на Византийската империя е бледа сянка на славното си минало, но все още е един от притегателните символи на християнството.

Превъзходството на османците е смазващо във всяко отношение: като численост, въоръжение, организация… За пръв път в историята артилерията е използвана масирано. Но развръзката на тази драма идва почти случайно, само за няколко часа, на 29 май.

Роджър Кроули пренася читателите назад във времето, проследява събитията отблизо и показва героите в двата лагера така живо, както не сме ги виждали никога досега. Това са съдбовни дни на кураж и жестокост, на технологична изобретателност и човешка издръжливост. Дни, които слагат края на една епоха и началото на друга.

“Очарователният разказ на Кроули за събитията непосредствено преди и по време на последната обсада на Константинопол от османците прилича повече на описание на очевидец, отколкото на сухо излагане на исторически факти. Много точно са представени образите на бойците на двете армии – под предводителството на младия султан на османските турци Мехмед II и на уморения император на залязващата Византийска империя.”
Лос Анджелес Таймс


PREMIUM
3528 рейтинг
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 07:14 ч.
Телефон(и): 0889890478
https://www.booktemple.bg/
Люлин 6
гр. София
Карта
Преглеждания: 132
Отмени
гр. София, Люлин 6
 
Още подобни обяви от Люлин 6, гр. София
Обратно към обявата
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar