Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/1
Добавена 01 май, 12:22 ч.
Производство на млечни продукти в домашни условия
6,30 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Вид: Други
Описание
Автор: Ангел Кожев
Обем: 80 стр.
Размер в мм.: 130 х 200
Издател: Еньовче
Корица: Мека
Година на издаване: 2009
Състояние: На склад при доставчик

В книгата ще намерите:

  • редки рецепти от дедите ни до наши дни;
  • как да правим сирене, кашкавал, масло, кисело мляко, родопска брънза и други домашни продукти от козе, овче, биволско и краве мляко;
  • чужди рецепти и как да станете най-добрите майстори и познавачи на млечните продукти.

Проф. Д-р Ангел Кожев е дългогодишен директор на “Института по млечна промишленост”. Автор е на няколко книги по технология и нови асортименти, кашкавали и други полутвърди сирена от овче, краве, козе и смесено мляко. Три поредни мандата проф. Кожев е член на Управителния съвет на Националната асоциация на млекопреработвателите в България.

СЪДЪРЖАНИЕ:

Речник
Въведение
Състав на млякото
Получаване и първична обработка на млякото
Необходими пособия и спомагателни материали
Прясно варено мляко
Българско кисело мляко (кисело мляко)
Начин на получаване на българско кисело мляко при домашни условия
Производство на домашно кисело мляко с удължена трайност
Айрян
“Брано” мляко
Цедено кисело мляко (млечнокисел концентрат)
Ахчак (сведене)
Катък
Куркмач
Куркмачово сирене
Родопска брънза
Саламурено сирене от овче мляко
Саламурено сирене от краве мляко
Саламурено сирене от козе мляко
Саламурено сирене от биволско мляко
Саламурено сирене от смесено мляко
Недостатъци на саламуреното сирене
Бял мъж
Кашкавал
Производство на кашкавал по традиционна технология
Алтернативен метод за производство на кашкавал (парено сирене)
Масло
Получаване на млечно масло
Получаване на сметаново масло при домашни условия
Извара
Млечна извара
Сирищно-киселинен метод
Киселинен метод
Суроватъчна извара
Извара от мътеница
Паниер – индийско домашно сирене
Куесо бланко – южноамерикански тип сирене
Биено сирене – македонско домашно сирене
Литература


PREMIUM
3591 рейтинг
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен вчера в 10:21 ч.
Телефон(и): 0889890478
https://www.booktemple.bg/
Люлин 6
гр. София
Карта
Преглеждания: 522
Отмени
гр. София, Люлин 6
 
Още подобни обяви от Люлин 6, гр. София
Обратно към обявата