В сборника „Българска национална кухня” са
разработени подробно въпросите, свързани с историческото развитие на храненето
на нашия народ, с характерните особености на старинната ни национална кухня, с
влиянието на някои чужди национални кухни. Дадени са сведения за използваните
хранителни продукти и подправки. Описани са готварските технологии, прилагани в
миналото, като са изтъкнати техните предимства за запазване на качеството,
вкуса и аромата на ястията, а също така за опазване здравето на хората.
Сборника „Българска национална кухня” съдържа над 1200 броя рецепти на
разнообразни, характерни за националната ни кухня предястия, супи, ястия
(безмесни и месни), десерти и напитки за домашно приготвяне на зимнина (сладка,
туршии, наденици и др.). Количеството на влаганите продукти в повечето от
рецептите е определено с оглед да се получават по 5 порции от ястията.
Книгата е с твърди корици и се предлага на
цена 20 лв. Изпращам по Еконт или Спиди за сметка на получателя с 10% отстъпка от
куриерската услуга, с опция „Преглед". За София е възможно лично предаване
в центъра.