Добавена 19 апр, 12:44 ч.
Продаваме щраусови яйца
50 лв
Доставка: Купувача
Описание
За консумация . На лично или вайбър .
Употреба в кулинарията
Едно яйце от щраус е напълно достатъчно за приготвянето на каквото и да било ястие. Може да се използва и само част от него, като остатъкът се съхранява в затворен съд до 2-3 дни в хладилник. Целите яйца на тази птица са най-издръжливи, в сравнение с всички останали, и имат трайност до 3 месеца, а това се дължи на здравината на черупката им.
Щраусовото яйце има сравнително силен вкус и е най-добре да се употребява при приготвянето на печива.
За да сварите твърдо яйцето на птицата, ще са ви необходими около 75 минути, а за рохко – около 45 минути.
Черупката на щраусовото яйце
Черупката на щраусовото яйце е лека, но здрава и е много трудно да се счупи. Колкото до цвета й, той може да бъде различен. Черните птици от вида снасят тъмнозелени, почти черни яйца, а сиво-белите екземпляри – жълторозовати или светложълти яйца, като това зависи от окраската на оперението на птиците.
щраусово яйце – черупка
Черупката на едно яйце тежи около 222 грама, а средната й дебелина е 1,83 милиметра. Щраусовото яйце е изключително здраво и може да издържи натоварване от 55 килограма. За сравнение, кокошето издържа средно 3 – 3,5 килограма.
>>> Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
Противопоказания
Яйцата на щрауса са противопоказни за консумация при индивидуална непоносимост към продукта. Не бива да се злоупотребява с приема им, тъй като ежедневният такъв би могъл да доведе до запушване на кръвоносните съдове, поради немалкото съдържание на наситени мазнини и холестерол.
При хората, предразположени към алергии, и при малките деца е възможно да се появи алергична реакция под формата на кожен обрив. В такъв случай употребата на щраусови яйца следва да се ограничи
Преглеждания: 651