Добавена 10 мар, 14:32 ч.
Българска национална кухня+Съвременна домашна кухня
20 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Използвано
Описание
В сборника „Българска
национална кухня”
са разработени подробно въпросите, свързани с
историческото развитие на храненето на нашия народ, с характерните особености на старинната
ни национална кухня, с влиянието на някои чужди национални кухни. Дадени са сведения за
използваните хранителни продукти и подправки.
Описани са готварските технологии, прилагани в миналото, като са изтъкнати техните предимства за
запазване на качеството, вкуса и аромата на ястията, а също така за опазване здравето на хората. Сборника „Българска национална кухня” съдържа над
1200 броя рецепти на разнообразни, характерни за националната ни кухня предястия, супи, ястия (безмесни и месни), десерти и напитки за домашно приготвяне
на зимнина (сладка, туршии, наденици и др.). Количеството на влаганите продукти в повечето от рецептите е определено с оглед да се получават по 5
порции от ястията.
национална кухня”
са разработени подробно въпросите, свързани с
историческото развитие на храненето на нашия народ, с характерните особености на старинната
ни национална кухня, с влиянието на някои чужди национални кухни. Дадени са сведения за
използваните хранителни продукти и подправки.
Описани са готварските технологии, прилагани в миналото, като са изтъкнати техните предимства за
запазване на качеството, вкуса и аромата на ястията, а също така за опазване здравето на хората. Сборника „Българска национална кухня” съдържа над
1200 броя рецепти на разнообразни, характерни за националната ни кухня предястия, супи, ястия (безмесни и месни), десерти и напитки за домашно приготвяне
на зимнина (сладка, туршии, наденици и др.). Количеството на влаганите продукти в повечето от рецептите е определено с оглед да се получават по 5
порции от ястията.
В сборника „Съвременна домашна кухня” са публикувани 2000 рецепти за приготвяне на различни ястия. Тези
рецепти са обхванати в няколко раздела според вида
на ястията:предястия-салати
от сурови зеленчуци, салати от варени зеленчуци, салати от печени, зеленчуци,
салати с риба, салати с месо, сандвичи, закуски, омлети, супи, бульони, чорби,
постни супи сосове ястия с месо и ястия без месо, ястия
с дивеч, гарнитури и др.
рецепти са обхванати в няколко раздела според вида
на ястията:предястия-салати
от сурови зеленчуци, салати от варени зеленчуци, салати от печени, зеленчуци,
салати с риба, салати с месо, сандвичи, закуски, омлети, супи, бульони, чорби,
постни супи сосове ястия с месо и ястия без месо, ястия
с дивеч, гарнитури и др.
В книгата е застъпен и раздел с чуждестранни ястия-френска,
немска, руска, гръцка, чешка и унгарска кухня.
немска, руска, гръцка, чешка и унгарска кухня.
За улесняване на домакинята в началото на книгата е
даден грамажът на мерките, употребявани в домакинската практика-лъжица, чаша и
др. Посочени са начините за студена и топла обработка на продуктите, които се
влагат в ястията. В края на книгата са дадени рецепти за приготвяне на туршии,
салци, лютеници и други консервирани хранителни продукти. Разработен е и
специален раздел за сладкиши с плодове и зеленчуци.
Двата сборника „Българска
национална кухня” и „Съвременна домашна кухня” са с твърди корици и се предлагат на цена 20 лв. за всяка от двете книги. Изпращам по Еконт или Спиди за сметка на получателя
с 10% отстъпка от куриерската услуга, с опция „Преглед". За София е възможно лично
предаване в центъра.
национална кухня” и „Съвременна домашна кухня” са с твърди корици и се предлагат на цена 20 лв. за всяка от двете книги. Изпращам по Еконт или Спиди за сметка на получателя
с 10% отстъпка от куриерската услуга, с опция „Преглед". За София е възможно лично
предаване в центъра.
Преглеждания: 145