Много стереотипи за храненето ни натрапват идеята за консумиране на ненужно количество преработена храна. Но, ако искаме да сме здрави, енергични и красиви, е нужно да се храним със свежа, сурова храна. Непреработените храни съдържат много минерали, витамини, ензими и антиоксиданти, които дават на организма сила и енергия. Живата храна ускорява метаболизма, зарежда ни с енергия и забавя процесите на стареене.
В тази книга ще намерите полезни съвети за храненето със сурови продукти, как да ги подбираме и приготвяме, а също и някои от най-популярните рецепти за жива храна, която е не само вкусна, здравословна и нискокалорична, но е и отличен източник на здраве, бодрост и добро настроение.
СЪДЪРЖАНИЕ:
Приемете енергията на живота
Крачка напред
- Живата храна означава ензими
- Месото – източник на отрови
Предимства на суровоядството
- Ако сте пълни, ще отслабнете, ако сте слаби, ще напълнеете
- Чиста кожа и блестяща коса
- Подмладяващата сила на суровата храна
- Умората ще остане в миналото
- Хроничните заболявания ще отстъпят
- Имунитетът ще се възстанови
- Повече физическа издръжливост и сила
- Ще се научите да чувате тялото си
- Ще имате повече свободно време
- Живото хранене пести пари
Основни принципи на суровоядството
- Сурова храна
- Натурални продукти
- Без вредни навици
- Плавен преход
- Колкото по-просто, толкова по-добре
- Правилно комбиниране на храните
- Следвайте сигналите на тялото си
- Вие сте уникални!
- Без фанатизъм!
Хигиена на начинаещия суровоядец
- Грижи за зъбите
- Грижи за кожата
- Грижи за косата
Технологии на суровоядството
- Вашите пособия
Кълновете и вълшебната им сила
Микробите, приятели на суровоядеца
- Основна рецепта за приготвяне на кисело зеле
Безграничните възможности на суровоядството
- В растенията има всичко, което ни е нужно
- Въглехидрати
- Белтъчини
- Мазнини
- Витамини
За витамин B12 с повече внимание
Накратко за минералите
Богатствата на суровата кухня
Рецепти за суровоядци
Напътствие за начинаещи