Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/1
Добавена 07 апр, 18:23 ч.
1001 въпроса и отговора за природосъобразен живот - Иванка Кирова
4 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Използвано
Вид: Исторически
Описание
Отлично запазена книга.

За изданието
  1. Издателство
    Д-р Петър Берон
  2. Град на издаване
    София
  3. Година
    1989 г.
  4. Език
    Български
  5. Страници
    349
  6. Корици
    Меки
  7. Художник
    Борислав Кьосев
  8. Категория
    Здраве
  9. Дебелина (мм)
    20
  10. ISBN
    953351553145063289

Книгата "Природосъобразен живот" е много актуална сега, когато нуждата от здрави познания на съвременния човек за връщане назад към природата стават важна жизнена потребност. Поднесена под формата на разговор с въпроси и отговори, книгата справочник запознава читателя с богата информация за природосъобразен живот. Тя е уникална с многообразието и широкия обхват на природни средства не само за постигане на духовно, психическо и физическо здраве, но и за тяхното развитие и усъвършенстване. Застъпени са въпроси относно хигиената на емоционалния и психическия живот, методите и практиките на духовно усъвършенстване, природосъобразното хранене, правилното дишане и необходимото движение, биоритмите, самомасажа и акупресурата, цвето, музико и ароматолечението и др. Разгледани са някои проблеми на профилактиката и закаляването, както и природолечението на често срещани заболявания.
Практическата насоченост прави справочника полезен за всеки човек, защото в него той може да намери нещо полезно за здравето си, което сам да прилага всеки ден. Книгата е незаменима като справочник във всяка домашна библиотека за най-широк кръг читатели.

Доцент д-р Иванка Кирова, к.м.н. е пионер у нас в научната разработка, внедряването и популяризирането на направлението за природосъобразен живот, както и на източните методи за масаж, особено акупресурата. Известна е като водещ преподавател в тази специалност, а също и в областта на физиотерапията и рехабилитацията в Катедра по физикална медицина и рехабилитация при Медицинския университет - София. Обучила е цяла школа от лекари, кинезитерапевти, рехабилитатори, масажисти и др.

Доц. Кирова е популярно лице в България особено в разработката на профилактиката и лечението с естествени природни фактори природосъобразен живот. В споменатите по-горе направления са дисертацията ѝ, научните и научно-популярни трудове.

233 рейтинг
В Bazar.BG от 17 ноември 2018г.
Последно активен днес в 00:35 ч.
гр. София
София-град
Карта
Преглеждания: 41
Отмени
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar