Хамелеони

Оценка 4.7 от 18 гласа.
Намерихме 18 обяви
500 лв
гр. Черноморец, Бургас
60 лв
130 лв
85 лв
гр. София, Дружба 2
85 лв
85 лв
гр. София, Дружба 2
85 лв
10 лв
гр. София, Лозенец
85 лв
гр. София, Дружба 2
85 лв
гр. София, Дружба 2

Сред екзотичните домашни любимци от семейството на влечугите често се срещат и хамелеоните. Какви видове са разпространени у нас и кои са те? Какви са особеностите при отглеждането и храненето им? Защо онлайн платформата на Bazar.bg е мястото, от където можете да закупите подобен питомец?

Какви видове хамелеони има

В България най-разпространен за домашно отглеждане е йеменския. Големината му достига до около половин метър, а телата им са сплескани странично. Тяхната опашка е доста дълга и подвижна. Латинското наименование на влечугото е Chameleo calyptratus. Те живеят около 3 до 5 години. Другият вид се казва Jacksonii и той идва от Африка. 

За да видите предлаганите екземпляри в България, посетете онлайн обявите на Bazar.bg

Как се отглеждат

Отглеждането на хамелеоните е доста трудно, защото изискват голям терариум с подходящата аранжировка за катерене, какъвто е и естественият начин на живот на тези влечуги. Околната им температура трябва да е в рамките на 28 до 32 градуса. За повече информация относно наличните разновидности, прегледайте обявите онлайн на Bazar.bg

На какво трябва да обърнем внимание при храненето им

При храненето на хамелеоните предимно се набляга на живите насекоми, както и растителната храна и плодове, като смокини и банани. Добър вариант при храненето е да се наблегне на хлебарки, щурци, нимфи и копринени буби. 

Как Bazar.bg помага да си намерим домашен любимец

Нашата платформа е изключително популярна и в нея ще откриете онлайн обяви на достъпните в страната екземпляри. При нас също:

  • можете да сте както продавач, така и купувач;
  • като търговец имате свое пространство за качване на оферти;
  • поръчките се правят чрез директен контакт с продавача, а цените са най-достъпните.

Възползвайте се!

Обяви за Кучета Обяви за Котки Обяви за Птици Обяви за Декоративни рибки Обяви за Гризачи и дребни животни Обяви за Екзотични и терариумни Обяви за Селскостопански Обяви за Други животни Обяви за Стоки за животни Обяви за Ветеринари и услуги Обяви за Търси партньор Обяви за Изгубени/намерени
Обяви за Хамелеон в гр. София
Подобни предложения: Продавам бюро шумен , Продавам голямо легло област плевен , Градински мебели плевен продавам