- Максимално съдържание от 210 милиарда полезни пробиотични бактерии във всяка капсула;
- Уникална комбинация от 7 биосъвместими щама с установено синергично действие чрез специфични технологични методи;
- Капсулиран в специални стомашноустойчиви капсули, които осигуряват защита от неблагоприятната среда в стомаха. По този начин бактериите преминават непроменени към червата, където разгръщат своите незаменими за целия човешкия организъм полезни ефекти;
- Създаден на база дългогодишна научно изследователска работа на български и чуждестранни учени;
- Устойчиви щамове на стайна температура
- Само една капсула от Пробиотик Максимус съдържа повече живи бактерии, в сравнение с цяла опаковка от обикновените пробиотици;
- Научно доказана ефикасност на пробиотичните щамове;
- Съдържание на пребиотик за подпомагане растежа на полезните бактерии;
- Може да се прилага продължителен период от време;
- Възможност за заквасване на домашно кисело мляко.
При какви състояния се приема Пробиотик Максимус?
- За възстановяване баланса на чревната микрофлора след прием на антибиотици.
- Понижен имунитет и често боледуване.
- Грип и други вирусни заболявания.
- Периоди на сезонни респираторни и стомашно-чревни инфекции.
- Храносмилателни проблеми, подуване и газове.
- Недобро усвояване на хранителни вещества, включително лактозна нетолерантност.
- Гъбични и бактериални инфекции.
- Болки в корема, запек и диария.
- Възпалителни заболявания на червата, включително синдром на раздразненото черво.
- Стрес и забавен метаболизъм.
- Лоши хранителни навици, наднормено тегло и затлъстяване.
Ето как да направите свое ИСТИНСКО домашно пробиотично кисело мляко с помощта на Пробиотик Максимус. Рецептата е толкова лесна, че и дете би се справило, без особени проблеми:
1 стъпка: Сварете 1 – 1,5 литра прясно мляко и го охладете до температура 45 – 50°С. Отсипете 50 ml от него в по-малък съд. След това внимателно изсипете съдържанието на 1 капсула Пробиотик Максимус и разбъркайте енергично до пълно разтваряне на съдържанието на капсулата. Излейте съдържанието от по-малкия съд при останалото мляко и разбъркайте добре. Важно е началната температура при започване на заквасването да не бъде по-ниска от 40-41°С и по висота от 44-45°С.
2 стъпка: Разлейте млякото в няколко буркана (за да съберерете млякото) и оставете да престои 8-10 часа при температура 41-44°С, като е необходимо тази температура да се поддържа през целия период на заквасвенето. Сега през по-хладния сезон е добре да се увие в плътно одеало и да се остави в близост до радиатор или печка например.
Ако използвате йогуртиера, за заквасването е необходимо не повече от 6-7 часа. Така ще получите един балансиран вкус на кисело мляко. А за любителите на по-кисело на вкус мляко, могат да настроят йогуртиерата на 8-9 часа подквасване.
3 стъпка: След като млякото е вече заквасено, го поставете в хладилник, без да го разбърквате и охладете за не по-малко от 4-5 часа преди консумация.
За добри резултати, е необходимо да сте убедени в качеството на прясното мляко, като за целта използайте мляко от доверени източници.
Накрая остава да се насладите на уникално, качествено и здравословно домашно пробиотично кисело мляко, приготвено от самите вас.