Добавена 31 мар, 15:36 ч.
пробиотик Максимус (домашно кисело мляко с пробиотик)
23 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Описание
Марка:
Dr. Nature
Опаковка:
15 капсули
Ново поколение пробиотик + пребиотик! Максимално съдържание на 210 милиарда полезни бактерии в капсула! 7 биосъвместими пробиотични щама + пребиотик за добра чревна флора!
Ето една бърза рецепта за приготвяне на домашно кисело мляко:
Сварете 1 - 1,5 l прясно мляко и го охладете до температура 45 - 50°С. Отсипете 50 ml от него в по-малък съд. След това внимателно изсипете съдържанието на 1 капсула Пробиотик Максимус и разбъркайте енергично до пълно разтваряне на съдържанието на капсулата. Излейте съдържанието от по-малкия съд при останалото мляко и разбъркайте добре. Важно е началната температура при започване на заквасването да не бъде по-ниска от 40 - 41 °С и по-висока от 44 - 45°С. Следващата стъпка е да оставите млякото да престои 8 - 10 часа при температура 41 - 44°С, като е необходимо тази температура да се поддържа през целия период на заквасването. За поддържане на температурата, може съда да се завие с одеало и да се остави на топло място, например до радиатор или печка. Ако изплзвате йогуртиера, за заквасване е необходимо не повече от 6-7 часа. След изминаване на необходимото време, поставете млякото в хладилник, без да го разбърквате и го охладете за не по-малко от 4 часа. За добри резултати, е необходимо да сте убедени в качеството на прясното мляко, като за целта използвайте мляко от доверени източници. Накрая остава да се насладите на уникално, качествено и здравословно домашно пробиотично кисело мляко, приготвено от самите вас.
гр. София
София-град
София-град
Преглеждания: 773