Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/4
Добавена 09 мар, 18:10 ч.
🔝ПРОМО Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano Probiotic Yogurt
39,90 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Вид: Тенджери
Описание
Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano Probiotic Yogurt
код: 20130
Вместо за 49.90 лв
Марка: Volcano
Лесен и безопасен за употреба, този уред служи за приготвяне на домашно кисело и пробиотично мляко.
Киселото мляко е една от най-използваните здравословни храни от българите и от други народи на балканския полуостров. Хилядолетната традиция е свързана с изключителните ползи от приема на този продукт, главно свързани с наличието на полезни пробиотични култури, които оказват благотворно влияние върху стомашно-чревния тракт и общия имунитет. Редица проучвания доказват връзката между употребата на качествено кисело мляко и забавяне процесите на стареене и удължаване на живота при хората. Днес ползите са му още по-големи, предвид масовата употреба на антибиотици, които унищожават полезната микрофлора в човешкия организъм.
Макар да е малко известно, има разлика между обикновеното и пробиотичнато кисело мляко. Докато и двата вида съдържат т. нар стартерни култури (предизвикващи начало на закваската), то при пробиотичното мляко се съдържат и други полезни щамове, които остават активни до края на срока на годност на пробиотичното мляко, като по този начин значително повишават неговата биологична сила и активност.
1.ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТА
Революционен дизайн и модерен външен вид.
Напълно автоматичен контрол на температурата.
Тройна термостатна система.
Двойна система за затваряне, която предпазва от проникването на бактерии и вируси.
Изключително лесен и безопасен за употреба
Минимален разход на електроенергия – 15 W/h
Здрава и лесна за почистване купа от неръждаема стомана с капацитет от 1л., достатъчен за цялото семейство.
Прозрачен капак за пълен контрол над работния процес.
Отделен капак за купата, с който лесно може да съхранявате продукта в хладилник
Компактни размери 18х18х15 см.
Без съдържание на ВРА (Бисфенол А).
2.ПРИГОТВЯНЕ НА КИСЕЛО или ПРОБИОТИЧНО МЛЯКО
1. Подготовка на уреда:
Внимателно измийте купата от неръждаема стомана и капака към нея с топла вода и се убедете, че няма замърсявания, които може да компрометират процеса на заквасване. Желателно е добре да бъдат измити и хигиенизирани всички други съдове, с които боравите, както и ръцете.
Внимавайте да не намокрите корпуса на уреда!
2. Избор на суровини и закваски
За приготвяне на кисело или пробиотично мляко може да използвате различни суровини, като е важно да сте убедени в тяхното качество (може да се закваси домашно, фермерско, а също така висококачествено пастьоризирано прясно мляко от магазина, както и соево мляко). За закваска може да използвате:
закваска за кисело мляко (според инструкцията);
от вече направено кисело мляко, или висококачествено кисело мляко от магазина, натурално без добавки (50 гр кисело мляко / на 1 литър прясно мляко).
3.Приготвяне на кисело или пробиотично мляко
Сварете 1л мляко (над 90° )
Охладете млякото до 40-45° (ако нямате термометър, можете с пръст да тествате, трябва да е горещо, но търпима температура за пръста)
Отлейте около 50-100 мл от прясното мляко в малък съд и добавете избраната закваска.
Разбъркайте добре до пълно разтваряне и смесете със свареното и охладено вече до 40-45° мляко.
Изсипете съдържанието в купата на уреда и затворете добре с малкия капак, след което поставете купата с млякото в уреда и затворете и с големия капак. Двата капака трябва да се държат затворени през цялото време на приготвяне, за да се предотврати замърсяване.
Включете уреда в захранването и той започва веднага да работи.
Времето за заквасване обикновено е между 7 и 12 часа.
4.Изключете уреда от контакта, след като мине времето на заквасване.
Извадете купата с вече готовото мляко и поставете в хладилник (заедно с малкия капак, без да разбърквате).
3.СЪХРАНЕНИЕ
Можете да консумирате готовото кисело мляко, след като са минали поне 4-5 часа в хладилника. Препоръчваме да го консумирате в рамките на 3 дни от приготвянето му, за да се насладите на максималната активност на пробиотичните бактерии. Млякото е годно за употреба и съхранение до 10 дни в хладилник.
Забележка:
А. След като се подкваси, киселото мляко трябва да е млечно бяло или светло жълто, да няма големи шупли, неприятна миризма и вкус. Ако подквасеното мляко не е гладко и има мехурчета и плесени, то е замърсено от различни бактерии и е негодно за консумация.
Б. Ако млякото е оставено да ферментира за по-дълъг период от време, е нормално да отдели бяло-жълта кисела течност (цвик), която е богата на млечна киселина и витамин B. Цвикът може да се пие самостоятелно или да се разбърка заедно с млякото.
В. Степента на ферментация оказва влияние пряко на вкуса на киселото мляко, затова се препоръчва времето на приготвяне да се контролира в рамките на 7-8ч през лятото и 10- 12ч през зимата (ако помещението е хладно).
Г. Ако след тези 12 часа уредът не бъде изключен, е възможно млякото да има по-кисел вкус и да се появи кисела течност (цвик).
Д. След като се охлади добре млякото, можете да го преместите в друг съд с капак.
Е. Ако след процеса на приготвяне 7-12 часа, млякото не се е подквасило и няма по него плесени и неприятна миризма и вкус, можете да го охладите и да го консумирате през следващите 2-3 дни като млечно-кисела напитка. Най-честите причини за това са некачествено прясно мляко, неправилна температура при заквасването или замърсяване на съда.
Ж. Ако използвате за закваска кисело мляко, можете максимум до 3 пъти последователно да използвате старото кисело мляко, като закваска, поради израждане на бактериите.
3.СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ:
Преди да използвате уреда проверете дали работното напрежение на уреда съответства на мрежовото напрежение.
Не използвайте уреда в близост до запалими предмети.
Не пипайте щепсела с мокри ръце поради опасност от токов удар.
Тялото на уреда не трябва да се мокри и почиства с вода.
Уредът не може да се разглобява и частите му не могат да се ремонтират самостоятено.
Не използвайте уреда на нестабилни, мокри или други повърхности, които са в близост до източници на топлина, тъй като това би го повредило.
Съхранявайте уреда на недостъпно за деца място.
5. ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА
След употреба, уредът трябва да се изключи от захранването и да се почисти след като се охлади.
Редовно почиствайте уреда след всяка употреба, за да избегнете появата на неприятни миризми.
Не почиствайте уреда с разредители, агресивни почистващи препарати и абразиви.
Не мокрете корпуса на уреда. Използвайте мека навлажнена кърпа.
Не мийте в съдомиялна купата и капаците на уреда.
Ако продуктът не се използва дълго време, го сложете в транспортната му опаковка и го съхранете на сухо и проветриво място до следващата му употреба.
КОМПЛЕКТАЦИЯ
Капак – 1 бр.
Купа от неръждаема стомана – 1 бр.
Капак на купа от неръждаема стомана – 1 бр.
Корпус на уред за кисело мляко – 1 бр.
Захранващ кабел – 1 бр.

1683 рейтинг
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 17:54 ч.
Доставя с отстъпка

Идеален център
гр. Монтана
Карта
Преглеждания: 855
Отмени
гр. Монтана, Идеален център
 
Още подобни обяви от Идеален център, гр. Монтана
Обратно към обявата
Съобщение
Може да прикачите до 4 файла тип: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx, odt, xls, xlsx, txt, zip, rar, tar