Добавена 07 апр, 14:04 ч.
Фиданки черен бъз в саксия
7 лв
Доставка: Купувача
Описание
По същността си представлява дърво, но благодарение на разперените си клони и клъстерния растеж на цветовете, силно наподобява храст. Стига височина до 8 м.
Черен бъз
Ползите му са известни от векове насам, като това го прави неизменна част от народната медицина. От растението са били използвани почти всички части. При инфекции, главоболие, зъбобол и за лечение на грип са използвани плодовете на дървото. А при подувания, за стимулиране на отделителната система и за обезболяване – цветовете и листата на растението. Кората на дървото пък е намирала приложение като лаксатив или за предизвикване на повръщане.
ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЧЕРНИЯ БЪЗ
Плавно навлизаме в темата за ползите на черния бъз. Преди това обаче ни остава да преминем през една друга тема – черен бъз и лечебни свойства. В съдържанието на черния бъз се откриват редица полезни съставки – витамини, минерали, макро- и микроелементи, а също и биофлавоноиди. Сред най-познатите и полезни съставки са калцият, цинкът и селенът. Добре е да запомните, че в дървото се съдържат завидни количества желязо, което го прави изключително мощен енергиен тоник за организма не само при възрастни, но и при деца. Сред основните лечебни и полезни свойства на бъза са:
Антиоксидантни свойства – Силните си антиоксидантни свойства черният бъз дължи на флавоноидите, които се съдържат в него. Те подпомагат работата на клетките и предотвратяват появата на клетъчни увреждания.
Имуностимулиращи свойства – Славата на дървото черен бъз, като един от най-мощните имуностимулатори, не е случайна. Благодарение на тези си свойства, той осигурява защита срещу бактерии и инфекции, като увеличава енергията и подобрява метаболитните процеси и храносмилането.
ГРИЖИ СЕ ЗА СЪРЦЕТО
Черният бъз, и по-точно неговите плодчета, могат да помогнат за намаляването на мазнините в кръвта, което от своя страна намалява “лошия” холестерол. Освен това обаче, фибрите, които се съдържат в плодчетата, се грижат за производството на “добрия” холестерол. Благодарение на високото съдържание на флавоноиди, може да се смята, че черният бъз може да предпазва тялото от различни сърдечни заболявания. Намалявайки пикочната киселина в организма, която води до повишаване на кръвното налягане, билката косвено участва и в регулирането му.
Консумира се при напълно узряване на плода !
Черен бъз
Ползите му са известни от векове насам, като това го прави неизменна част от народната медицина. От растението са били използвани почти всички части. При инфекции, главоболие, зъбобол и за лечение на грип са използвани плодовете на дървото. А при подувания, за стимулиране на отделителната система и за обезболяване – цветовете и листата на растението. Кората на дървото пък е намирала приложение като лаксатив или за предизвикване на повръщане.
ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЧЕРНИЯ БЪЗ
Плавно навлизаме в темата за ползите на черния бъз. Преди това обаче ни остава да преминем през една друга тема – черен бъз и лечебни свойства. В съдържанието на черния бъз се откриват редица полезни съставки – витамини, минерали, макро- и микроелементи, а също и биофлавоноиди. Сред най-познатите и полезни съставки са калцият, цинкът и селенът. Добре е да запомните, че в дървото се съдържат завидни количества желязо, което го прави изключително мощен енергиен тоник за организма не само при възрастни, но и при деца. Сред основните лечебни и полезни свойства на бъза са:
Антиоксидантни свойства – Силните си антиоксидантни свойства черният бъз дължи на флавоноидите, които се съдържат в него. Те подпомагат работата на клетките и предотвратяват появата на клетъчни увреждания.
Имуностимулиращи свойства – Славата на дървото черен бъз, като един от най-мощните имуностимулатори, не е случайна. Благодарение на тези си свойства, той осигурява защита срещу бактерии и инфекции, като увеличава енергията и подобрява метаболитните процеси и храносмилането.
ГРИЖИ СЕ ЗА СЪРЦЕТО
Черният бъз, и по-точно неговите плодчета, могат да помогнат за намаляването на мазнините в кръвта, което от своя страна намалява “лошия” холестерол. Освен това обаче, фибрите, които се съдържат в плодчетата, се грижат за производството на “добрия” холестерол. Благодарение на високото съдържание на флавоноиди, може да се смята, че черният бъз може да предпазва тялото от различни сърдечни заболявания. Намалявайки пикочната киселина в организма, която води до повишаване на кръвното налягане, билката косвено участва и в регулирането му.
Консумира се при напълно узряване на плода !
гр. Силистра
Силистра
Силистра
Преглеждания: 360