Ванилия шушулки 12-14 броя/ около 35гр
Какво е Тахитенсис ванилия?
80% от ванилията на Таити се произвежда на този остров. Ванилията се наторява ръчно и се прибира след девет месеца. Този сорт ванилия дължи вкуса си на тропическия климат на Таити. В него можете да разпознаете карамел, анасон и шоколад. Ванилията има фин вкус и вкусна с горните аромати. Той е популярна съставка в сладки ястия.
Тъй като тази ванилия е чувствителна към увреждане от топлина, най-добре се използва в студени или замразени ястия. Можете да ги използвате в комбинация с плодове, сладкиши, сладолед, пудинг, сос, маринати и дори в студен чай.
Когато използвате ванилия е важно да е свежа и да не се усеща суха. Да не ги използвате веднага? Съхранявайте ги в херметически затворен контейнер или торба. Ако пръчките са изсъхнали, смилайте ги възможно най-фино. След това можете да ги пресеете през вашето сладко ястие, за да придадете на ястието си допълнителен тласък на ванилия.
- Разрежете клечката по дължина на две половини.
- Използвайте тъпата страна на ножа си, за да отстраните семената от нарязаните пръчици с едно движение.
- Добавете семената към вашата рецепта и не изхвърляйте плодовете! Вашата рецепта изисква ли течни съставки? След това добавете плодовете, за да направите вкуса на ванилия още по-интензивен.
- Само семена ли използвате? След това съхранявайте плодовете в буркан със захар и след това добавяйте още и още „празни“ шушулки ванилия. Можете лесно да създадете най-вкусната ванилова захар. Тази ванилова захар е много по-силна и вкусна от друга ванилова захар (в плик).
Разликата между Tahitensis и Madagascar
Vanilla Съдържанието на ванилия във Tahitensis Vanilla е между 0,7 и 1,8% по-ниско от това на „Vanilla Planifolia“ (вариант Madagascar Ванилия). В допълнение, анасоновите молекули се придават на Tahitensis Ванилия. Плюс това, Tahitensis Vanilla съдържа между 40 и 45% вода за разлика от Бурбонската ванилия. Ако използвате Tahitensis Vanilla, половин шушулка е достатъчна, за да получите ваниловия вкус и аромат. Таитянската ванилия се маринова по различен начин от мадагаскарската ванилия и се изплаква в чиста вода, процес, уникален за Таити.
Съхранение на чисто новата торта Vanilla Pods Tahitensis
Съхранявайте ваниловите зърна далеч от топлина или светлина. Препоръчително е пръчките да се съхраняват в шкаф. Освен това е важно шушулките ванилия да се съхраняват на стайна температура. Освен това е важно да съхранявате пръчиците след отваряне на опаковката в найлонов плик с изцеден въздух или във вакуумиран плик.