Добавена 20 мар, 15:10 ч.
Емайлиран чугунен гювеч с капак 5,7 литра зелен
140 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Вид: Тенджери
Описание
Внос от Германия.
Емайлиран чугун
Чугун за равномерно разпределение и задържане на топлината
Стъклената емайлирана повърхност е безопасна за храна
Идеален за мариноване, готвене и съхранение на храна
Странични дръжки за лесно транспортиране
Сигурен капак
Подходящ за фурна до 204 C
Подходящ за всякакви повърхности за готвене
Само ръчно миене
Разполагам с количество. Оставям и линк с мнения на клиенти.
https://www.amazon.de/gp/product/B07B4W7X81
Упътване за употреба на съдове от чугун
Упътване
1. ПРЕДИ УПОТРЕБА:
- Внимателно махнете всички етикети, при нужда използвайте ацетон или растителенa мазнина.
- Почистете съда с малко препарат и топла вода. Изплакнете и подсушете добре.
2. УПОТРЕБА:
- Емайлирания чугун трябва винаги да се нагрява от по-слаба температура към по-висока. Ако поставите съда направо на висока температура има опасност емайла да се напука.
- Никога не загрявайте празен съд.
- При употреба на котлон размера на съда трябва да съответства на размера на плочата на котлона.
- Използвайте дървени или тефлонови прибори, металните ще надраскат покритието.
- Чугунът има предимството да задържа топлината много добре. В резултат, съдът може да стане много топъл, за това винаги използвайте ръкохватки.
- Използва се на газов, електрически, керамичен, индукционен котлони, както и във фурна.
- Не се препоръчва употребата върху външен грил или огън.
3. СЛЕД УПОТРЕБА:
- Използването на съдомиална машина не е препоръчително, тъй като водата може да предизвика оксидация на не емайлираните части.
- Съдът трябва да изстине напълно преди измиване.
- Избягвайте употребата на абразивни препарати.
- Употребата на мека гъба е препоръчителна.
- За упорити петна накиснете съда за 2-3 часа с избелващ разтвор (1 чаена лъжица белина на 0.600мл. вода).
- Ако има загорели остатъци от храна, кипнете с разтвор от 1 чаша вода и 2 лъжици сода за хляб.
- Винаги изсушавайте съда много добре след почистване, за да избегнете оксидация. За оптимална защита, може да намажете ръбовете с растителна мазнина.
- Съхранявайте се на хладно и сухо място. Препоръчва се съда да е отворен, за да може въздуха да циркулира.
- Ако усетите вкус на метал или забележите следи от ръжда, измийте съда с миещ препарат и твърда четка. Подсушете внимателно и пристъпете към следната инструкция:
- Намазват се с растителна мазнина всички повърхности (вътрешни и външи) включително и дръжките.
- Поставете съда в предварително загрята фурна до 170С. Съдът се поставя на средно ниво с дъното на горе и се пече 1 час. Желателно е да поставите алуминиево фолио под съда на отделно ниво, за да улови стичащите се капки.
- Изключете фурната и оставете съда да изстине в нея. Съдът ще изглежда леко кафяв, но ще потъмнява в процеса на бъдещата употреба.
Тази процедура осигурява натурално, назалепващо покритие и предпазва от ръжда.
✨Комплект тенджери, тиган и подложки ZEPHYR ZP 4318 M9, 9 части, Мраморно покритие, Индукция, Черен
132 лв
Комплект тенджери, тиган и подложки ZEPHYR ZP 4318 M9, 9 части, Мраморно покритие, Индукция, Черен
132 лв
Преглеждания: 1462