Острие: дължина 250 мм, дебелина 3 мм, тегло 260 гр.
Покритие: матов гланц.
Полезност: Това е многофункционален нож, широко използван от
професионални и любители готвачи, което го прави незаменим във всяка кухня.
Неговите характеристики като дължина, дебелина и форма обясняват тази висока
честота на използване, острието на този готварски нож става по-тясно от корена
до върха, което му позволява да реже по-трудни храни, като може да упражнява
по-голям натиск с широката си част, за извършване на по-фини и прецизни работи
като кълцане, нарязване на малки меки храни... с финия си връх, минаващ през
тялото или централната му част, която обикновено се използва най-често за
приготвяне на голямо разнообразие от храни, нарязване на филийки и т.н.
Отличителна черта на тази серия е накрайникът, тъй като дръжката, накрайникът и
накрайникът са едно цяло. Тази армировка, която минава между острието и
дръжката, служи и като гарнитура и предпазител за ръцете, тъй като
предотвратява порязвания, ако ножът се изплъзне.
Дръжка: Черен цвят. Материалът на дръжката е POM
(полиоксиметилен), което му придава голяма твърдост, издръжливост и
изключителна устойчивост на износване. Дръжката е проектирана след дълго
проучване и дългогодишен опит, което ни позволи да получим страхотен завършек и
висока адаптивност към всеки тип ръка, като по този начин увеличихме
увереността на потребителя в захвата и следователно постигнахме по-голяма
безопасност при употреба. Острието на ножа е изцяло покрито от POM дръжките,
което предотвратява счупване на дръжката, ако ножът падне на земята.
Други характеристики: Нож от неръждаема стомана, съставен от
въглерод 0,6%, хром 14%, молибден 0,5%, ванадий 0,15%. Това е френски кован
нож, чийто процес на обработка му осигурява висока устойчивост, пластичност и
твърдост. Производственият процес осигурява по-високо качество, елиминира
вътрешните дефекти и прави ножа много по-издръжлив, освен че изисква по-малко
поддръжка от всеки друг нож с различен производствен процес, тъй като ръбът се
износва много по-малко. Острият ъгъл на ръба, получен благодарение на опита на
персонал с повече от 20 години в сектора на ножовете, улеснява рязането и
плъзгането.
Пловдив