Морски свинчета

Оценка 4.6 от 83 гласа.
Доставка с 10% отстъпка от Еконт + подарък
Намерихме 43 обяви
40 лв
гр. Варна, Лятно кино Тракия
20 лв
с. Ресен, Велико Търново
Не е указана
гр. София, Подуяне
25 лв
гр. София, Дружба 1
25 лв
гр. София, Дружба 2
25 лв
25 лв
гр. София, Дружба 1
25 лв
гр. София, Дружба 1
25 лв
25 лв
гр. София, Изток
25 лв
25 лв
25 лв
гр. София, Дружба 1
25 лв
25 лв
гр. София, Дружба 2
25 лв
25 лв
25 лв
25 лв
гр. София, Дружба 2

Смята се, че морските свинчета произхождат от Южна Америка и живеят във високата трева на големи групи, където се чувстват защитени от хищните животни. Ще разберем техните видове и породи, както и болестите, които ги съпътстват. Какви са особеностите при отглеждането им и каква храна да използваме при тяхното хранене.

Какви видове морски свинчета има

В природата се срещат няколко породи от тези дребни гризачи:

  • розетка - наименованието им идва от събраната на розетки козина;
  • перуанско - това са дългокосмести гризачи, приличащи на пони;
  • късокосмести - те са с къса козина.

Податливи ли са на болести

Сред морските свинчета има редица болести, които могат да ги повалят. Това са например абсцеси при ухапвания или гъбички, приличащи на краста. Срещат се също болести, като запушване на ануса при възрастните мъжкари. Съществуват също различни настинки през зимата или прегряване през лятото. 

Как се отглеждат

Този тип животни са изключително социални и бързо свикват със стопаните си при тяхното отглеждане. Добър вариант е да живеят две или повече заедно. Важно е в клетката да имат достатъчно пространство за движение. Хранят се предимно със сено в подходяща хранилка, а леговището им се състои от пухкава постеля талаш. За отделните видове и породи е важно е редовното им хранене и при възможност разходки из жилището. 

Защо да закупим от Bazar.bg

Защото в обявите ни ще откриете голямо разнообразие от видове и породи за отглеждане. Освен това, при нас имате възможност бързо и директно да контактувате с продавача за уточняване на подробности около сделката и т.н.

Обяви за Кучета Обяви за Котки Обяви за Птици Обяви за Декоративни рибки Обяви за Гризачи и дребни животни Обяви за Екзотични и терариумни Обяви за Селскостопански Обяви за Други животни Обяви за Стоки за животни Обяви за Ветеринари и услуги Обяви за Търси партньор Обяви за Изгубени/намерени
Обяви за Морски свинчета в гр. София Обяви за Морски свинчета в гр. Пловдив
Подобни предложения: Автокъщи Във Враца , Продава Кокошки Носачки Пловдив , Продава Земеделска Земя Айтос