251

Струнни инструменти

Оценка 4.7 от 59 гласа.
777 лв
гр. Силистра, Митница
15 лв
гр. Велико Търново, Стара част
199 лв
гр. Плевен, Индустриална зона
280 лв
гр. Хасково, Орфей
120 лв
гр. Дряново, Габрово
500 лв
гр. София
3 500 лв
гр. Бургас
2 лв
гр. Троян, Ловеч
Не е указана
гр. Варна, Възраждане 3
1 800 €
гр. Варна, Възраждане 3
100 лв
2 600 лв
гр. Пловдив, Беломорски
990 лв
гр. София, Център
230 лв
гр. Търговище
1,50 лв
гр. Велико Търново, Акация
55 лв
гр. Русе, Чародейка - Юг
85 лв
гр. Видин, Александър Стамболийски
280 лв
с. Поленица, Благоевград
4 500 лв
135 лв
гр. Видин, Александър Стамболийски
1 000 лв
гр. Пловдив, Въстанически
500 лв
с. Марково, Пловдив
300 лв
240 лв
гр. Видин, Александър Стамболийски
1 499 лв

В света на струнните музикални инструменти

Музиката е новото ви хоби? Или пък желаете да насочите към нея творческата енергия на детето си? А може би сте професионалист, на когото му трябва обновяване на апаратурата? Ако предпочитате струнните вибрации, дошли сте на правилното място.

Кои спадат към тази група

Музикалните инструменти, при които звукът идва от опънати струни се наричат още кордофонни. Звукоизвличането може да става с лък, пръсти, перце или по друг начин. Общо се класифицират в няколко вида:

  • лъкови: виола, цигулка, контрабас, виолончело, гъдулка;
  • дърпащи: арфа, китара, тамбура, мандолина;
  • ударни струнни: пиано, клавесин.

Разлика между виола и цигулка

Двете често биват бъркани, но професионалистите веднага ще ви посочат разликите. Първата е лесно забележима: виолата е с по-големи размери. Основното различие обаче е, че цигулката е с по-висок строй: ми-ла-ре-сол, който бива определян като „звънък“, докато при виолата е: ла-ре-сол-до – по-близък до човешкия тембър, оприличаван на ниския женски глас алт. От там всъщност идват и по-големите габарити – по-ниските честоти изискват по-голям корпус, за да бъдат поети трептенията.

Какво още ще открием в Bazar.bg

На нашия онлайн базар може да разчитате за откриването на всякакви представители на кордофонната музикална група. Нови в пълния си блясък или използвани, но готови за нови предизвикателства. Сред хилядите ни обяви ще откриете класически оркестрови, както и фолклорни инструменти, също електрически китари, а и разнообразни резервни части, струни, оборудване, усилватели, аксесоари… И всичко това на възможно най-атрактивните цени. Сделката е повече от добра.

Гъдулки Цигулки Мандолина Други
Обяви за Книги, канцеларски материали Обяви за Спортни стоки Обяви за Филми Обяви за Музика Обяви за Музикални инструменти Обяви за Колекционерски Обяви за Оръжия, лов и риболов Обяви за Къмпинг оборудване Обяви за Забавни игри Обяви за Електронни цигари и наргилета Обяви за Билети и Събития Обяви за Храна, добавки и напитки
Обяви за Струнни инструменти в гр. Велико Търново Обяви за Струнни инструменти в гр. София Обяви за Струнни инструменти в гр. Пловдив Обяви за Струнни инструменти в гр. Варна Обяви за Струнни инструменти в гр. Видин Обяви за Струнни инструменти в гр. Бургас Обяви за Струнни инструменти в гр. Плевен Обяви за Струнни инструменти в гр. Ловеч Обяви за Струнни инструменти в к.к. Пампорово Обяви за Струнни инструменти в гр. Русе Обяви за Струнни инструменти в гр. Димитровград Обяви за Струнни инструменти в гр. Монтана Обяви за Струнни инструменти в гр. Хасково Обяви за Струнни инструменти в гр. Добрич