- Масло от риган с 85% съдържание на карвакрол
- За силен имунитет и здрава дихателна система
- За добро храносмилане и борба с паразити и патогени
Всяка капсула съдържа: стандартизирано масло от риган (Origanum vulgare), 85% карвакрол - 50 mg; ленено масло - 25 mg.
Dr. Nature препоръчва:
- При отслабен имунитет и често боледуване
- За профилактика в сезоните с вирусни и бактериални атаки
- При респираторни проблеми
- За облекчаване на дишането
- За улесняване на отхрачването
- За изчистване от натрупани секрети
- За успокояване на кашлицата и при остри катари
- При хрема, бронхити, трахеит, синузит, пневмония, бронхиална астма, коклюш
- При проблеми със стомаха и възпаления на червата
- Повишава апетита
- При газове, спазми на стомаха, диария, чревни паразити
- Подобрява метаболизма
- При чернодробни и жлъчни заболявания
- При повишен стрес и нервно напрежение
- За защита на мозъчните клетки
- За общо укрепване на организма
Начин на употреба: 1 капсула дневно
Dr. Nature Масло от риган е
натурален природен продукт с мощно антибактериално, противовъзпалително,
имунистумулиращо, антиоксидантно, антисептично, потогонно,
спазмолитично, експекторантно(подпомага отделяне на секретите) и
успокояващо действие. То се извлича от цялото растение на ригана
(Origanum vulgare) чрез процес на парна дестилация и съдържа
разнообразие от съединения, които допринасят за неговия характерен
аромат и потенциални ползи за здравето. Сред активните му съставки се
откроява карвакролът - естествено съединение, класифицирано като
монотерпеноиден фенол. Карвакролът проявява мощна антимикробна активност
срещу широк спектър от бактерии, гъбички и паразити. Доказано е, че
инхибира растежа на различни вредни микроорганизми, включително
Escherichia coli (E. coli), Salmonella, Staphylococcus aureus и Candida
albicans. Мощното му антибактериално действие се дължи на способността
му да прониква през клетъчните мембрани и да нарушава тяхната цялост.
Изследователи от Университета на Западна Англия установили, че
благодарение на карвакрола маслото от риган е ефикасно срещу
свръхустойчиви щамове на микроорганизми и е по-ефективно към
резистентните на метицилин стафилококи, в сравнение с 18 различни
антибиотика. Друго важни съединения в ригана са: тимолът, също проявява
силни антимикробни свойства и се използва като антисептик и фунгицид;
розмаринова киселина заслужава внимание заради своите антиоксидантни
свойства и е изследвана за потенциалните й ползи за намаляване на
възпалението и поддържане на имунната функция; линалолът пък допринася
за аромата на маслото и може да има успокояващ и облекчаващ стреса
ефект.
- Храносмилателна подкрепа
МасМаслото от риган традиционно се използва за подпомагане на
храносмилането благодарение на високото съдържание на карвакрол.
Облекчава симптомите на подуване на корема и газове, които могат да
бъдат причинени от свръхрастеж на бактерии в стомашно-чревния тракт.
Неговите антимикробни свойства могат да помогнат за възстановяване на
баланса на чревната флора и намаляване на прекомерното производство на
газове. Стимулира производството на храносмилателни сокове, включително
стомашна киселина и жлъчка, които са от съществено значение за
разграждането на храната и улесняването на правилното храносмилане. Може
да помогне за отпускане на гладките мускули на храносмилателната
система и да облекчи стомашни спазми, болки в корема и друг дискомфорт,
свързан с храносмилателни проблеми.
- При проблеми с дихателната систем
Маслото от риган се счита за силно антибактериално
и антивирусно средство и това може да помогне за борбата с бактериите и
вирусите, причинители на инфекции в дихателната система. В същото време
съдържа вещества, които имат противовъзпалителни свойства. Успокоява
кашлицата, разрежда секретите в бронхите и синусите.
- Подкрепа на имунната система
Маслото от риган има силно действие в подкрепа на
имунитета, особено в сезоните с повишена заболеваемост. Стимулира
производството на бели кръвни клетки и участва в поддържането на здрав
имунен отговор.
- Подобрява нервната системалото от риган традиционно се използва за подпомагане на
храносмилането благодарение на високото съдържание на карвакрол.
Облекчава симптомите на подуване на корема и газове, които могат да
бъдат причинени от свръхрастеж на бактерии в стомашно-чревния тракт.
Неговите антимикробни свойства могат да помогнат за възстановяване на
баланса на чревната флора и намаляване на прекомерното производство на
газове. Стимулира производството на храносмилателни сокове, включително
стомашна киселина и жлъчка, които са от съществено значение за
разграждането на храната и улесняването на правилното храносмилане. Може
да помогне за отпускане на гладките мускули на храносмилателната
система и да облекчи стомашни спазми, болки в корема и друг дискомфорт,
свързан с храносмилателни проблеми. - При проблеми с дихателната система
Маслото от риган се счита за силно антибактериално
и антивирусно средство и това може да помогне за борбата с бактериите и
вирусите, причинители на инфекции в дихателната система. В същото време
съдържа вещества, които имат противовъзпалителни свойства. Успокоява
кашлицата, разрежда секретите в бронхите и синусите.
- Подкрепа на имунната система
Маслото от риган има силно действие в подкрепа на
имунитета, особено в сезоните с повишена заболеваемост. Стимулира
производството на бели кръвни клетки и участва в поддържането на здрав
имунен отговор.
- Подобрява нервната система