Нямаш акаунт? РЕГИСТРАЦИЯ
Здравей!

Влез в профила си, за да имаш достъп до всички опции на сайта. Публикуване на обяви, лични съобщения, запаметяване на любими обяви и търсения.

Още нямаш профил? Регистрирай се.

ВХОД Нова РЕГИСТРАЦИЯ
1/10
Добавена 10 юни, 12:36 ч.
ЛОТ ВОСТОК-ВОЛНА, 22 камня, СССР, cal. 2809! ТОП!
200 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Използвано
Описание
Руски /съветски/ часовници-хронометри с ръчно навиване, отлично състояние, идеално запазени - моля разгледайте подробно снимките! Часовниците са висок клас, с мн. качествени машини - калибър 2809, с 22 рубинови камъка, противоударен прецизен баланс, централна секундарна стрелка, амортисьор на баланса. Механизма е най-ценното в тези часовници, т.к. кал. 2809 е копие на Zenith 135 - легендарния хронометър на Zenith. Часовниците са след профилактика и поддържат точно време в рамките - 20-30sec/ 24 h. Запас на хода - около 38- 39 часа.
Предлагат се и по отделно /в отделните обяви са описани подробно/
Размерите са - широчина при лъговете - 18 mm. Височина - 9,8 мм със стъклото. Диаметър на касата без коронката и лъговете - 34,0 мм.
Часовниците ВОСТОК Прецизен и Волна с калибър на машината 2809, разработен на базата на Zenith 135 сапроизвеждани за кратък период от време - през 60-те години на ХХв.; обемът на производство е ограничен, поради високата себестойност на тези часовници; цената им е била около 1/2 от средната заплата в СССР по това време. Единственият масово произвеждан хронометър в съветската часовникарска индустрия! Класически "dress" часовник, супер състояние! Мн. ефектен и рядък циферблат!
Период на производство - 60-те години на ХХв.; ЧЧЗ - Чистополски часови завод, лимитиран обем на продукцията.
Благодаря, че разгледахте обявата! Моля, имайте предвид, че цената е крайна; тя е за двата часовника; по отделно са по 120лв.
191 рейтинг
В Bazar.BG от 27 юли 2015г.
Последно активен днес в 05:56 ч.
Белите брези
гр. София
Карта
Преглеждания: 71
Отмени
гр. София, Белите брези
 
Още подобни обяви от Белите брези, гр. София
Обратно към обявата