Добавена 17 апр, 07:32 ч.
ФРЕНСКА ПРЕСА ЗА КАФЕ И ЧАЙ "BARISTA" ИТАЛИЯ
100 лв
Доставка: Купувача
Състояние: Ново
Вид: Кафеварки
Описание
Френска преса за приготвяне на силно и ароматно кафе или чай
Корпус изработен от боросиликатно стъкло
Вместимост: 1000 мл
Материал: боросиликатно стъкло неръждаема стомана.
Производител: Barista Италия. Лесно и бързо: изсипете смляно кафе в топлоустойчивaта преса Barista налейте гореща вода и оставете няколко минути. След това разбъркайте за кратко време поставете капака и бавно натиснете металния филтър. Ще получите силно и ароматно кафе. По същия начин можете да приготвите и прекрасен чай.
Френска преса, изработена от устойчиво на надраскване⁶ боросиликатно стъкло, с вместимост от 1000 мл.
Преди да приготвите Вашето кафе, затоплете каната, като я изплакнете с гореща вода. На дъното й сложете избраното количество кафе, като за най-добър резултат е важно да бъде прясно смляно. Налейте гореща вода с температура 92-96 градуса и сложете капака. След 3-4 минути натиснете пресата с бавно движение и тя ще филтрира кафето. Сипете го в любимата си чаша и се насладете на ароматната напитка. Външната обвивка с дръжка, изработена от неръждаема стомана, задържа топлината на напитката.
Вместимост: 1000 мл.
Дължина: 16 см.
Ширина: 9,5 см.
Височина: 22 см.
Френската преса е един от най-старите и удобни начини за приготвяне на кафе. Стара, но златна. С нея се работи лесно, не е скъпа и прави наистина добро кафе. Още ли търсите начин да приготвите кафе със силен аромат, плътно тяло и наситен вкус? Току що го открихте – незаменимата френска преса.
Важен въпрос е какво е „златното съотношение“ вода-кафе и има ли изобщо такова. Дори професионалните баристи са на различни мнения. SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) препоръчва 55-65 г кафе на литър вода. Така че можете да използвате малко повече кафе, ако го обичате по-силно и обратното.
Как се приготвя кафето? Трябва ви прясно изпечено кафе, чайник, мерителна лъжичка, кафемелачка и разбира се – любимата ви чаша. Кипнете водата и я свалете от огъня веднага след като заври. Изчакайте около 2 минути, за да добие перфектната температура – 93-96 °C.
Междувременно може да използвате топлата вода, за да подгреете френската преса. Сипете малко от загрятата вода, след което я излейте и подсушете пресата с кърпа. Същото повторете и с чашата за кафе.
Измерете кафеените зърна според количеството вода, което използвате. За най-добър резултат кафето трябва да се смели точно преди приготвянето. Препоръчително е да бъде средно смляно. Ако нямате кафемелачка, от Espressimo.bg можете да поръчате смляно прясно изпечено кафе.
Изсипете смляното кафе в пресата и налейте малко вода, за да се „накисне“. Разбъркайте и го оставете така за 30 секунди. Ако се появят мехурчета, поздравления – кафето ви е прясно! Покрийте го с капака, за да задържите топлината. След това налейте останалата вода и отново разбъркайте леко. Сложете отново капака с филтъра.
Изчакайте 4 минути и натиснете надолу – бавно и непрекъснато. Ако буталото се заклещи, просто го върнете малко и продължете натискането. Недейте да препълвате френската преса с вода. Добре е да останат поне 2,5 см от ръба на каната.
Разлейте кафето в предварително загрятите чаши. Ако ви остане кафе, не го оставяйте в пресата, защото екстракцията продължава и то ще стане горчиво. Експериментирайте с времето и едрината на смилане, докато не получите перфектния за вас вкус.
След употреба измийте частите на френската преса под течаща вода и я оставете да изсъхне или я подсушете с мека кърпа. Интересен факт за любителите на чая е, че с този уред може да се приготвя и чай. Технологията е същата като при кафето.
Вече можете да се насладите на резултата. Както сами се убедихте при френската преса времето е от голямо значение. Тя е един чудесен начин да извлечете най-добрите вкусови и ароматни качества от любимото ви кафе.
Корпус изработен от боросиликатно стъкло
Вместимост: 1000 мл
Материал: боросиликатно стъкло неръждаема стомана.
Производител: Barista Италия. Лесно и бързо: изсипете смляно кафе в топлоустойчивaта преса Barista налейте гореща вода и оставете няколко минути. След това разбъркайте за кратко време поставете капака и бавно натиснете металния филтър. Ще получите силно и ароматно кафе. По същия начин можете да приготвите и прекрасен чай.
Френска преса, изработена от устойчиво на надраскване⁶ боросиликатно стъкло, с вместимост от 1000 мл.
Преди да приготвите Вашето кафе, затоплете каната, като я изплакнете с гореща вода. На дъното й сложете избраното количество кафе, като за най-добър резултат е важно да бъде прясно смляно. Налейте гореща вода с температура 92-96 градуса и сложете капака. След 3-4 минути натиснете пресата с бавно движение и тя ще филтрира кафето. Сипете го в любимата си чаша и се насладете на ароматната напитка. Външната обвивка с дръжка, изработена от неръждаема стомана, задържа топлината на напитката.
Вместимост: 1000 мл.
Дължина: 16 см.
Ширина: 9,5 см.
Височина: 22 см.
Френската преса е един от най-старите и удобни начини за приготвяне на кафе. Стара, но златна. С нея се работи лесно, не е скъпа и прави наистина добро кафе. Още ли търсите начин да приготвите кафе със силен аромат, плътно тяло и наситен вкус? Току що го открихте – незаменимата френска преса.
Важен въпрос е какво е „златното съотношение“ вода-кафе и има ли изобщо такова. Дори професионалните баристи са на различни мнения. SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) препоръчва 55-65 г кафе на литър вода. Така че можете да използвате малко повече кафе, ако го обичате по-силно и обратното.
Как се приготвя кафето? Трябва ви прясно изпечено кафе, чайник, мерителна лъжичка, кафемелачка и разбира се – любимата ви чаша. Кипнете водата и я свалете от огъня веднага след като заври. Изчакайте около 2 минути, за да добие перфектната температура – 93-96 °C.
Междувременно може да използвате топлата вода, за да подгреете френската преса. Сипете малко от загрятата вода, след което я излейте и подсушете пресата с кърпа. Същото повторете и с чашата за кафе.
Измерете кафеените зърна според количеството вода, което използвате. За най-добър резултат кафето трябва да се смели точно преди приготвянето. Препоръчително е да бъде средно смляно. Ако нямате кафемелачка, от Espressimo.bg можете да поръчате смляно прясно изпечено кафе.
Изсипете смляното кафе в пресата и налейте малко вода, за да се „накисне“. Разбъркайте и го оставете така за 30 секунди. Ако се появят мехурчета, поздравления – кафето ви е прясно! Покрийте го с капака, за да задържите топлината. След това налейте останалата вода и отново разбъркайте леко. Сложете отново капака с филтъра.
Изчакайте 4 минути и натиснете надолу – бавно и непрекъснато. Ако буталото се заклещи, просто го върнете малко и продължете натискането. Недейте да препълвате френската преса с вода. Добре е да останат поне 2,5 см от ръба на каната.
Разлейте кафето в предварително загрятите чаши. Ако ви остане кафе, не го оставяйте в пресата, защото екстракцията продължава и то ще стане горчиво. Експериментирайте с времето и едрината на смилане, докато не получите перфектния за вас вкус.
След употреба измийте частите на френската преса под течаща вода и я оставете да изсъхне или я подсушете с мека кърпа. Интересен факт за любителите на чая е, че с този уред може да се приготвя и чай. Технологията е същата като при кафето.
Вече можете да се насладите на резултата. Както сами се убедихте при френската преса времето е от голямо значение. Тя е един чудесен начин да извлечете най-добрите вкусови и ароматни качества от любимото ви кафе.
гр. Велико Търново
Велико Търново
Велико Търново
Категории
Перални
Сушилни
Хладилници
Фризери
Бойлери
Съдомиялни
Печки, фурни
Абсорбатори
Котлони
Микровълнови
Кафемашини
Кани
Скари
Тостери
Гофретници
Фритюрници
Кухненски роботи
Хлебопекарни
Мултикукъри
Миксери
Сокоизстисквачки и цитрус преси
Блендери
Чопъри и пасатори
Месомелачки
Уреди за готвене на пара
Електронни везни
Чушкопеци
Прахосмукачки
Ютии
Шевни машини
Парочистачки и Водоструйки
Климатици
Отоплителни печки
Камини
Радиатори
Овлажнители и пречистватели за въздух
Влагоабсорбатори и влагоуловители
Вентилатори
Други
Ремонт на бяла и черна техника
Преглеждания: 411